Soylu: Azez'de Türk bayrağını yakma girişiminde bulunan 2 kişi yakalandı

Rejimle muhaliflerin barışması gerektiğini söyleyen Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nu Türk bayrağı yakarak protesto eden 2 kişi tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Suriye açıklamalarını Türk bayrağı yakarak protesto eden 2 kişinin tutuklandığını duyurdu.

Soylu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Geçtiğimiz gün, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi Azez’de, tahrik ve provokasyon amacıyla şanlı bayrağımızı yakma girişiminde bulunan A.E.H. ve ona yardım eden M.H.; Emniyet İstihbarat, Kilis Emniyet Müdürlüğümüz ve Azez Askeri Şurta'nın ortak operasyonu ile yakalandı. Diğer şüphelilerle ilgili tespit ve yakalanma çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da düzenlenen 13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışında yaptığı basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında bir görüşmenin planlanıp planlanmadığına ilişkin soruya şöyle cevap vermişti:

"Şu anda böyle bir temas söz konusu değil. Uzun zamandır Putin ve Rus yetkililer, Esad ile Cumhurbaşkanımızı görüştürmek istediler. Cumhurbaşkanımız da istihbaratların görüşmesinin faydalı olacağını söylemişlerdi. Bir ara istihbaratlar arasında görüşmeler olmuştu. Daha sonra kesinti oldu. Şimdi tekrar başladı. İstihbaratlar arasındaki görüşmelerde birçok konu gündeme geliyor.

Bağlantısızlar Toplantısı’nda, Belgrad’da ayaküstü Suriye Dışişleri Bakanı ile da kısa bir sohbetim oldu, o toplantı marjında. Orada da bu ülkenin tek çıkar yolunun siyasi uzlaşı olduğunu söyledim. Teröristlerin temizlenmesi lazım, kim olursa olsun. Ama diğer taraftan muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda destek olabileceğimizi söyledik. Suriye’nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz.” 

Çavuşoğlu'nun açıklamalarının ardından Suriye'nin Azez kentindeki muhalifler, Türk bayrağı yakarak protestolar düzenlemişti. (HABER MERKEZİ)