Soylu açıkladı: 'FETÖ' operasyonunda 543 gözaltı

'FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik başlatılan operasyonla ilgili bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 704 gözaltı talimatından 543 kişinin gözaltısının gerçekleştiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlığın Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nde (GAMER) "FETÖ"nün mali yapılanmasına yönelik başlatıldığı belirtilen Gazi Turgut Aslan Operasyonu'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

AA'nın aktardığına göre 543 şüphelinin gözaltına alındığını bildiren Soylu, 8 aylık çalışmanın sonucunda sabah saatlerinde başlatılan operasyonun, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Terörle Mücadele (TEM), Siber Suçlarla Mücadele daire başkanlıkları ve İstihbarat Başkanlığı ile Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığının (MASAK) koordinasyonu içerisinde yürütüldüğünü kaydetti.

KARTSIZ İŞLEM, KARGO VE FİZİKİ BULUŞMA

Para transferlerinin kargo ve bankamatikler üzerinden gerçekleştirildiğinin belirlendiğini söyleyen Soylu, "Yaklaşık 8 ay boyunca gerek kargo gerek bankamatik üzerinden ve birbirlerini tanımayan insanlar üzerinden gerçekleştirilen bu para transferi tamamen yurt dışı kaynaklıdır" dedi.

Bakan Soylu, yurt dışındaki "örgüt yöneticileri" tarafından, Türkiye'de örgütün finansal yapısının devam ettirilebilmesi için düzenli şekilde yaklaşık 3 ile 6 bin lira arasında para transferi yapıldığını bildirerek, "Deşifre edilen finans aktarım yöntemleri arasında kartsız işlem, kargo içerisine gizleyerek ve fiziki buluşmayla bu sağlandı. Bu operasyon çerçevesinde 704 gözaltı talimatı alındı ve şu ana kadar da 543 kişinin gözaltısı gerçekleştirildi" diye konuştu.

Operasyonun, 81 il Cumhuriyet Başsavcılığının verdiği izinle 59 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini belirten Soylu, operasyonla ilgili diğer ayrıntıların Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılacağını ifade etti. (HABER MERKEZİ)