Soyer'den İzmir'e yatırım çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Türkiye’deki girişimcileri İzmir gönüllüsü olmaya ve kentin gelişmesine destek vermeye çağırdı. Soyer, depremin İzmir'deki kentsel dönüşüm ihtiyacını da ortaya koyduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - ‘İzmir Zamanı ortak akıl çağrısı' toplantısı, İstanbul Yıldız Parkı Malta Köşkü’nde yapıldı. Ticareti, tarımı, turizmi, kültür ve sanatı, yaşamın tüm alanlarını tasarlamaya yönelik çığır açan fikirleri İzmir'e davet eden ve ortak akıl yaratmayı amaçlayan toplantıda oturma düzeni pandemiye göre hazırlandı. 

‘İzmir Zamanı ortak akıl çağrısı’yla ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer, Türkiye’deki girişimcileri İzmir gönüllüsü olmaya ve İzmir’in gelişmesine destek vermeye çağırdı.

SOYER: ACI TECRÜBELER YAŞADIK

Soyer, son on sekiz ayda İzmir tarihinin en büyük orman yangınlarından birini, pandemiyi, tsunamiyi ve deprem felaketini ardından tekrar pandemiyi yaşadıklarını söyledi. Bu zor süreçte zamanın önemli bir kısmının kriz yönetimiyle geçtiğini söyleyen Soyer, “Çok acı tecrübeler yaşadık, hızla çözümler ürettik ve bunların ne kadar verimli olabildiğini gördük. Bugün burada olmamızın nedeni, bu tecrübemiz henüz sıcakken tüm Türkiye ile paylaşmak ve çözümleri nasıl güçlendirebileceğimizi birlikte konuşmak” dedi.

'KENT OLMANIN İKİ MUCİZEVİ ANAHTARI OLDUĞUNU GÖRDÜK'

Yaşananların dirençli kent olmanın iki mucizevi anahtarı olduğunu gösterdiğini kaydeden Soyer, bunlardan ilkinin; birliktelik ve dayanışma ile şehrin çeşitli dinamiklerinin aynı hedefe odaklanması ve bir ortak akıl etrafında buluşması olduğunu belirtti. Dirençli bir kent olmanın diğer bir sırrının ise yaşam hakkını gözetmenin kent yöneticileri tarafından en öncelikli görev olarak tarif edilmesi olduğunu kaydeden Soyer, “Yaşam hakkını gözetip sonsuz saygı duymadan kentteki yaşam kalitesini yükseltmek de mümkün değil” diye konuştu.

Mekansal dönüşümün fikirsel ve yönetimsel dönüşümle beraber yürüdüğü zaman değişimden bahsedilebileceğini ifade eden Soyer “Yaşadığımız deprem felaketi şehirlerimizdeki mekansal dönüşüm ihtiyacını bir kere daha göz önüne serdi. Depremle ilgili en büyük yanılgımız ise unutmak. Depremi yaşıyoruz, birçok tedbir alınsın kararı veriliyor, fakat daha sonra bunların hepsi unutuluyor ve kaybolup gidiyor. Biz, depremin ardından oluşan bu tecrübeyi unutmamak ve unutturmamak istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Yeni girişimlerin hayat bulacağı en güzel ekonomik iklimi yarattıklarını anlatan Soyer, tarımın ve çevre sağlının önemine de dikkat çekti.
(DUVAR)