Sosyalist partilerden Canan Kaftancıoğlu kararına tepki: Kaybedeceksiniz, gideceksiniz

Türkiye Komünist Partisi, Sol Parti EMEP ve TKH, Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu'nun cezalarını onamasına ilişkin açıklama yayınladı: Baskı, yasak, zorbalık sökmeyecek. Kaybedeceksiniz...

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na ilişkin kararları onamasına çok sayıda tepki geldi. Sosyalist partiler de yaptıkları açıklamalarla Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararına tepki gösterdi.

EMEP: KAFTANCIOĞLU YALNIZ DEĞİLDİR

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "CHP il Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezaları ve siyasi yasak kararı demokratik siyasete gözdağıdır. İktidar ülkeyi olağanüstü koşullarda seçime götürmek istiyor. Bu hukuksuzluğa karşı dayanışma içinde olacağız. Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir" ifadelerini kaydetti.


SOL PARTİ: KABUL EDİLEMEZ

SOL Parti'den yapılan açıklamada ise, "Tükenen ve yenilmeye mahkûm olan AKP iktidarı, baskı, yasak ve zorbalıkla ayakta kalmanın yollarını arıyor” denildi ve şunlar kaydedildi:
“Kaçınılmaz siyasi mağlubiyetini tekeline aldığı hukuk ve devletin baskı güçlerini devreye sokarak engellemeye çalışıyor. Gezi Davası'nın ardından şimdi de CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında ceza ve siyasi yasaklama kararı ancak bunun ifadesidir; kabul edilemez. Bilin ki ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Baskı, yasak, zorbalık sökmeyecek. Kaybedeceksiniz, gideceksiniz.”


TKP: BU HALK SANA BOYUN EĞMEZ

Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) yapılan açıklamada ise, "Katillere, hırsızlara, tecavüzcülere, ülkenin kaynaklarını yağmalayanlara dokunmayan iktidar kendisini eleştirenlere yargı yoluyla parmak sallamaya devam ediyor. Bir kez daha, daha güçlü ve hep birlikte söyleyelim: Bu halk sana boyun eğmez” ifadeleri kullanıldı.

 

TKH: KURDUĞUNUZ KORKU REJİMİYLE HALKI SUSTURAMAYACAKSINIZ

Kaftancıoğlu’na ilişkin karara tepki gösteren bir diğer sosyalist parti ise Türkiye Komünist Hareketi (TKH) oldu. "Kurduğunuz korku rejimiyle halkı susturamayacaksınız" ifadelerini kaydeden TKH, "Ülkeyi ekonomik krize yuvarlayan, halkı açlık, yoksulluk ve işsizliğin pençesine iten, ülkeyi yönetemez hale gelen AKP iktidarı çözümü kendisine muhalefet edenlerin sesini yargı sopasını kullanarak susturmakta arıyor. Bunun adı açık bir şekilde istibdat rejimidir" dedi ve şöyle devam etti:
“Gezi Davası'nda alınan hapis kararlarına bugün CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezaların Yargıtay tarafından onanması eklenmiştir. Bu siyasi bir karardır."


HALKEVLERİ: MÜCADELEYİ BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ 

Halkevleri tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Canan Kaftancıoğlu'na verilen cezanın bir kısmı Yargıtay tarafından onandı. Onanan ceza yürütmenin yargı üzerindeki baskısının, adaletsizliğin ve düşünce özgürlüğüne yönelik saldırının geldiği boyutu ortaya koymaktadır. Faşizme karşı mücadeleyi hep birlikte büyüteceğiz. Tek adam rejimi kaybedecek; özgürlük demokrasi ve adalet kazanacak. Canan Kaftancıoğlu yalnız değildir" denildi. (DUVAR)