Sosyalist Kadın Meclisleri'nden Selen Bilgin için eylem

Sosyalist Kadın Meclisleri, dedesi için refakatçi kalan hemşire Selen Bilgin'in özel bir hastanedeki şüpheli ölümüyle ilgili hastane önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan Birinci Hastanesi'nde şüpheli şekilde yaşamını yitiren hemşire Selen Bilgin için açıklama yaptı.

24 yaşındaki Bilgin, yoğun bakımda tedavi gören dedesi için Birinci Hastanesi'nde refakatçi olarak kalıyordu. Güvenlik kamerasına göre hastanenin doktoru Fatih Akın'ın peşinden bir odaya giren Bilgin'in burada cansız bedeni bulundu. Bilgin'in, Akın'ın koluna enjekte ettiği iğne sonrası hayatını kaybettiği belirtilirken, söz konusu ilacın ampulü Akın'ın cebinde bulundu. İfadesi alınan Akın, serbest bırakıldı.

"Selen Bilgin'e ne oldu? Şüpheli kadın ölümleri aydınlatılsın" pankatıyla Birinci Hastanesi önünde eylem yapan SKM, "Kadın cinayetleri politiktir", "Selen Bilgin'e ne oldu" dövizleri de taşıdı. Burada konuşan SKM İstanbul Sözcüsü Leyla Can, Selen Bilgin'e ne olduğunu sordu.

'ETKİN BİR SORUŞTURMA YÜRÜTÜLENE KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

Selen'in Birinci Hastanesi'nde şüpheli şekilde yaşamını yitirdiğini hatırlatan Can, baş şüpheli Fatih Akın'ın etkin bir soruşturma yürütülmeden serbest bırakıldığını kaydetti. Can, "Bir kez daha soruyoruz Selen Bilgin'e ne oldu? Selen Bilgin için etkin bir soruşturma yürütülene kadar mücadelemiz sürecek. Tüm kadınları şüpheli kadın ölümleri için mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.

Ne olmuştu?

Olay, geçtiğimiz hafta Beylikdüzü'nde özel bir hastanede meydana geldi. Bir hastanede hemşire olarak çalışan Selen Bilgin (24), başka bir özel hastanenin yoğun bakımında kalan dedesinin yanına refakatçi olarak gitti. İddiaya göre hastanenin yoğun bakım doktoru olan Fatih A. ile hemşire Selen Bilgin'in bir süredir arkadaş oldukları öğrenildi. Genç hemşire Selen Bilgin, pazartesi sabaha karşı hastanedeki bir odada hareketsiz şekilde bulundu. Hemşire Bilgin, hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Şüpheli olarak değerlendirilen ölüm için başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet savcısı olay yerinde inceleme yaptı. Hemşire Selen Bilgin'in koluna enjekte edildiği iddia edilen ilaç odada bulunamadı. Yapılan incelemenin ardından ilacın ampulü Doktor Fatih A.'nın cebinde bulundu.