Sosyal medyadan çağrı yaptı, çalınan 6 kovanı geri getirildi

Adana'da 8 arı kovanı çalınan Abdurrahman Avcı, sosyal medyadan çağrı yapmasının ardından kovanlarından 6 tanesini 2 hafta sonra eski yerine konmuş olarak buldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'nın Kozan ilçesinde 8 arı kovanı çalınan Abdurrahman Avcı, sosyal medyadan hırsıza kovanlarını geri getirmesi için çağrıda bulundu. Kovanları çalan hırsız 2 hafta sonra 6 kovanı tekrar yerine koydu. Avcı gelmeyen 2 kovanı için de hırsıza seslenerek, "Eğer başka bir yerde yine hırsızlık yapmazsa 2 kovan arıyı ona hediye ediyorum. Hakkımı da helal ediyorum" dedi.

DHA'nın haberine göre, ilçeye bağlı Karacaören Mahallesi’nde hobi amaçlı arıcılık yapan Abdurrahman Avcı’ya ait 9 kovandan 8’i, 6 Haziran'da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce çalındı. Arıları çalınan Avcı, sosyal medya hesabından geri getirilmesi için çağrıda bulundu. Olaydan bir süre sonra kalan kovanlarını kontrol etmek için giden Avcı, çalınan 6 kovan arısının geri getirildiğini gördü.

Arılarına kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade eden Avcı, "Sosyal medyadan çağrılarda bulunmuştuk. Eşe dosta haber verdik. Hırsızların Allah'tan korkup geri getirdiğini düşünüyorum. 8 kovan arımız çalınmıştı 6'sı geri geldi. Eğer başka bir yerde yine hırsızlık yapmazsa 2 kovan arıyı ona hediye ediyorum. Hakkımı da helal ediyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Adana arıcılık