Sosyal medyada gündem olmuştu: Japon firmadan çilekli pasta özrü

Pek çok müşterinin sosyal medyada tepkisini dile getirmesinin ardından Takashimaya isimli lüks mağaza Noel öncesinde yıkılmış bir biçimde teslim edilen yüzlerce pasta için özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da Noel öncesinde teslim edilen yaklaşık 2 bin 900 çilekli pastadan 807 tanesinin müşterilere yıkılmış ve zarar görmüş şekilde gönderilmesinin ardından Takashimaya isimli lüks mağaza bir özür açıklaması yaptı.

BBC'nin haberine göre, pek çok kullanıcının sosyal medyada tepkilerini dile getirmesinin ardından firma 27 Aralık Çarşamba günü bir açıklama yaparak 'pek çok kişinin beklentilerine ihanet ettiklerini' ve olayla ilgili 'sorumluluk aldıklarını' bildirdi. Başkent Tokyo'da düzenlenen basın toplantısında konuşan firma yöneticisi Kazuhisa Yokoyama, bir özür ve pişmanlık ifadesi olarak kameralar önünde eğildi. 

KURUM İÇİ İNCELEME YAPILDI, HASARIN SEBEBİ ANLAŞILAMADI

Takashimaya, açıklamasında, pastaların Win's Ark isimli şekerleme firması tarafından yapıldığını ve dondurulduğunu ve ayrı bir firma olan Yamato Transport'un sonrasında bu pastaları müşterilere ulaştırdığını anlattı. Fakat şikayetlerin ardından başlatılan kurum içi soruşturmada pastaların neden hasar görmüş bir şekilde teslim edildiği anlaşılamadı.

Halkın birbirine hediye vererek ve yemekler düzenleyerek Noel'i kutladığı ülkede kırmızı ve beyaz renkli bu pasta, Noel kutlamalarını temsil ediyor. Ancak Noel öncesinde sipariş üzerine teslim edilen pastalardan bazıları müşterilerin eline yıkılmış bir şekilde ulaştı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde de pastaların şeklinin bozuk olduğu, katmanlarının birbirine karıştığı, pastaların üzerindeki çileklerin kaydığı görüldü. 

'BU, SERBEST YARATIMIN TEMELİ'

Pastaların bu şekilde teslim edilmesinin ardından bir X (eski adıyla Twitter) kullanıcısı, kendisinin pastayı daha sonra meyve ve çikolata parçacıkları ile 'kamufle etmeye' çalıştığını anlattı. Bu paylaşım, toplamda 16,1 milyon görüntülemeye ulaştı. X kullanıcısı, yeniden dekore edilmiş pastaya atıfla, "Bu, serbest yaratımın temeli" dedi.

Noel'de ve ayrıca bugün de özür dileyen Takashimaya, "Gelecekte yönetim sistemimizi iyileştirmek ve bunun tekrar yaşanmasını önlemek için iş ortaklarımız ile ilişkimizi güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler pasta japonya özür