Sosyal medya fenomeni Mika Raun, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

İnternette 100 lirayı klozete attığı görüntüler sosyal medyada gündem olan Mika Raun gözaltına alındı. Raun, çıkarıldığı hakimlik tarafından yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya fenomeni Mika Can Raun "Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılamak" suçlamasıyla gözaltına alındı. Sosyal medya fenomeni, 100 TL'yi klozete attığı anlara ait görüntüleri internette paylaşmış ve tepki toplamıştı.

DHA'nın aktardığı bilgilere göre, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen Raun işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadesinden sonra adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Raun, hakimlik tarafından yurt dışı çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Mika Can Raun hakimlikteki ifadesinde, "Benim zaten kendimle bile dalga geçtiğim mizah şeklim vardır. Ben sorduğunuz 100 TL'lik banknotu klozete atmadım. Sifonu çektiğim yönünde bir algı oluşmuş ise de hemen arkasından çektiğim video ile böyle bir durum olmadığını söyledim. Ben Türkiye Cumhuriyetine yönelik herhangi bir saygısızlık veya suç işleme kastıyla hareket etmedim. Atatürk'e veya milli değerlerimize yönelik hakaret etme gibi bir kastım olamaz. Zaten olmadığını da video çekerek anlattım. Bu olay tamamen yalan haber başlıklarıyla bu hale getirildi" ifadelerini kullandı.

Raun'un klozete para attığı videosu viral olmuş ve Türk Lirası'nı aşağıladığı iddiasıyla eleştirilmişti. (HABER MERKEZİ)  

 

Etiketler mika can raun 100 TL