Sony, Türkiye'den çekiliyor mu?

Sony'in Türkiye pazarından çekileceği iddia edildi. Şirketten konuyla ilgili "Türkiye'den yüzde 100 çıkacağı haberleri doğruyu yansıtmamaktadır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japon elektronik markası Sony'in Türkiye'den çekileceği iddia edildi. Hatta şirketin cuma günü, çalışanlarına bir bilgilendirme yaparak, Türkiye'deki faaliyetlerini distribütörler üzerinden yürüteceğini bildirdiği öne sürüldü.

İnceleme.co’dan Mert Yamak, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak aldığı duyumu paylaştı. Bununla ilgili Yamak, “Sony’nin Türkiye’den çekileceği bir süredir konuşuluyordu. Aldığım net bir duyuma göre Sony, kamera grubu hariç Türkiye ofisini kapama kararı aldı. Şirket artık diğer ürün gruplarına (TV, kulaklık, konsol vb) TR pazarında olmayacak" diye yazdı.

İddialarla ilgili ise Sony'den açıklama geldi. Şirket, Türkiye pazarından yüzde 100 çekilmeyeceğini belirtti. Şirketin açıklamasında şunlar denildi: "Türkiye'den %100 çıkacağı haberleri doğruyu yansıtmamaktadır. TV ve ses sistemleri dışında kalan hizmetlerin yanı sıra, satış sonrası ve müşteri hizmetleri konusunda da hizmetlerini sürdürmeye devam edecektir." (HABER MERKEZİ)