Son ziyaret: Erdoğan Merkel'le görüşüyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasındaki ikili görüşme İstanbul'daki Huber Köşkü'nde yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Başbakanı Angela Merkel görevi bırakmadan önce çıktığı veda ziyaretleri kapsamında İstanbul'a geldi. Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek üzere Huber Köşkü'ne gelirken iki lider arasındaki görüşme başladı.

Görüşme öncesi iki lider golf aracına binerek köşkün sahil kısmındaki alana gitti. Türkiye ve Almanya bayrağının yanında duran Erdoğan ve Merkel, burada bekleyen yerli ve yabancı çok sayıda gazeteciyi selamladı. Daha sonra da görüşme için buradan ayrıldı.

NELER KONUŞULACAK?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki görüşmelerde, Türkiye ve Almanya arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Görüşmelerin gündeminde, ikili münasebetlerin yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Libya, Suriye ve Afganistan başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası meseleler de yer alacak. Erdoğan ve Merkel'in görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. (HABER MERKEZİ)