Son şampiyon Trabzonspor sezona 3 puanla başladı

Süper Lig'de sezonun ilk maçında Trabzonspor, ligin yeni ekibi İstanbulspor'u 2-0 mağlup etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 sezonu İstanbulspor-Trabzonspor müsabakasıyla başladı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Süper Lig'in yeni takımı İstanbulspor ile son şampiyon Trabzonspor arasında yapılan maçta hakem Arda Kardeşler'in ilk düdüğü çalmasıyla yeni sezon da resmi olarak start aldı. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, müsabakaya ev sahibi İstanbulspor; David Jensen, Oğuzhan Berber, Okan Erdoğan, Mehmet Yeşil, Duhan Aksu, Melih Kabasakal, Ali Yaşar, Jetmir Topalli, Ferhat Yazgan, Kristal Abazaj, İbrahim Yılmaz 11'i ile başladı.

Trabzonspor ise maça Uğurcan Çakır, Jens Larsen, Dorukhan Toköz, Vitor Hugo, Eren Elmalı, Emmanouil Siopis, Anastasios Bakasetas, Edin Visca, Abdülkadir Ömür, Trezeguet, Andreas Cornelius 11'i ile çıktı.

İSTANBULSPOR, 17 SEZON SONRA SÜPER LİG'E DÖNDÜ

İstanbulspor, 2004-2005 sezonunda veda ettiği Süper Lig'e bu sezon yeniden döndü ve Trabzonspor maçıyla 17 sezonluk hasreti sonlandırdı.

 Geçen sezon play-off şampiyonu olarak Süper Lig'e yükselen sarı-siyahlı takım, kadrosunu çok büyük oranda korudu. İstanbul temsilcisinde, Trabzonspor müsabakasına yeni transferlerden sadece kaleci David Jensen forma giydi. Bir başka yeni transfer Partick Ebert de yedekler arasında bekledi.

Kadroda yer alan diğer oyuncular geçen sezonda kadroda yer alan veya kiralıktan dönen isimlerden oluştu.

SEZONUN İLK GOLÜNÜ CORNELİUS ATTI

Santrasını Trabzonsporlu futbolcu Anastasios Bakasetas'ın yaptığı karşılaşmada ilk gol bordo mavili ekipten geldi.

17. dakikada sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda Hugo'nun arkaya aşırttığı topu, Andreas Cornelius kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 0-1

Trabzonspor, 86. dakikada farkı ikiye çıkardı. Sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda kale sahasında iyi yükselen Stefano Denswil, topu kafayla ağlara gönderdi: 0-2 

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Trabzonspor sahadan 2-0 galip ayrıldı. (HABER MERKEZİ)