Son dileğiydi: Şövalye Sean Connery'nin külleri ülkesine dökülecek

90 yaşında vefat eden James Bond yıldızı Sean Connery'nin külleri ülkesi İskoçya'ya dökülecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sean Connery külleriyle ülkesine dönüyor. 31 Ekim’de 90 yaşındayken vefat eden İskoç sanatçının eşi Micheline Roquebrune, Scottish Mail on Sunday gazetesine yaptığı açıklamada, “Sean’ı İskoçya’ya geri götüreceğiz. Bu onun son dileğiydi” ifadesini kullandı.

Hayatının son dönemini Bahamalar’da geçiren Connery’nin eşi, “Küllerinin hem Bahamalar’a hem de doğduğu ülkeye serpilmesini istedi” diyerek, salgında yeniden güvenli seyahat imkanı olduğunda ailesiyle birlikte Connery’nin küllerini İskoçya’ya götüreceklerini belirtti. Roquebrune ayrıca, “Onun için İskoçya’da bir anma töreni düzenleyeceğiz, bu bizim umudumuz. Ancak bunun tam olarak ne zaman olacağını söyleyemiyoruz” diye konuştu. 

KÜLLERİ GÜVENDE TUTULACAK 

Connery uykusunda hayatını kaybederken yanında olan eşi, ünlü aktörün Karayip adasında özel bir seviste yakılacağını söyleyerek, küllerinin  salgında "seyahat edene kadar" güvende tutulacağını belirtti. 

İlk kez James Bond karakterini canlandırarak dünya çapında ün sahibi olan Connery, kariyeri boyunca bir Oscar, iki BAFTA ve üç Altın Küre Ödülü'ne layık görüldü.

James Bond karakterinin serüvenlerini konu alan seride Dr. No (1962), Goldfinger (1964), Rusya'dan Sevgilerle (1963), Thunderball (1965), İnsan İki Kere Yaşar (1967) ve Ölümsüz Elmaslar (1971) filmlerinde oynayarak hafızalara kazınan Connery, daha sonra The Hunt for Red October, Indiana Jones ve Last Crusade and The Rock gibi filmlerde oynadı.

2000 YILINDA ŞÖVALYE İLAN EDİLMİŞTİ

Connery, 2000 yılında eğlence sektörüne hizmetleri sebebiyle Kraliçe Elizabeth tarafından şövalye ilan edildi.