Somali'de otel baskını: Ölü sayısı 20'yi aştı, 106 rehine kurtarıldı

Radikal İslamcı Eş Şebab örgütünün düzenlediği saldırıda ölü sayısı artarken, ordudan yapılan açıklamada yaklaşık 30 saat süren kuşatmanın sona erdiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Somali'nin başkenti Mogadişu'da, Hayat Otel'e El Kaide bağlantılı radikal İslamcı Eş Şebab örgütü tarafından cuma gecesi düzenlenen baskında ölenlerin sayısı artıyor. Anadolu Ajansı, en az 21 kişinin öldüğünü aktarırken, Reuters'a konuşan kaynaklar 12 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Yaklaşık 30 saat süren kuşatmanın ardından ordudan yapılan açıklamada, otelin etrafındaki patlayıcıların temizlendiği duyuruldu. Aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 106 rehine ise otelden kurtarıldı.

Milletvekilleri ve diğer hükümet yetkililerinin tercih ettiği Hayat Otel'e düzenlenen saldırı sonucu çok sayıda kişi yaralanırken, AFP'ye konuşan bir askeri yetkili, binanın da patlayıcılardan arındırılması gerektiğini bildirdi. Söz konusu açıklamadan saatler önce devlet kontrolündeki Somali Ulusal Haber Ajansı, binanın yüzde 95'inin güvenlik güçleri tarafından güvence altına alındığını duyurmuştu.

Güvenlik güçleri ile örgüt üyeleri arasında yaşanan çatışmamada, otelin büyük bölümünün tahrip olduğu kaydedildi. Saldırı esnasında içeride herhangi bir hükümet yetkilisi yada siyasetçinin olup olmadığı bilinmiyor. Saldırı, Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un mayıs ayında göreve gelmesinden bu yana gerçekleşen ilk büyük hadise oldu. (DIŞ HABERLER)