Somalı madenciler bakan yardımcıları ile görüşecek

Yıllardır alamadıkları tazminat hakları için Ankara'ya yürüyüş başlatan Somalı madenciler, Manisa'da bekletiliyor. Manisa Valiliği'nden Ankara'da ikinci bir görüşme ayarlandığı bilgisini alan madenciler, yarın saat 17.00'de İçişleri Bakanlığı'nda bir toplantı daha gerçekleştirecek.

Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı/Cihan Başakçıoğlu

UŞAK - 8 yıldır tazminat hakları için mücadele içinde olan Somalı madenciler, 12 Ekim'de Ankara'ya yürüyüş başlattı.

Defalarca polis ve jandarma engellenen madenciler, Salihli ilçesine kadar ilerlemiş, ardından Ankara'da AK Parti milletvekili ile yapılan görüşmenin olumlu geçmesi üzerine Kırkağaç Çamlığı'nda 10 gün bekleyeceklerini söylemişlerdi.

Soruna somut çözüm bulamayan madenciler, bugün tekrar Ankara'ya tekrar yürümek isteyince jandarma tarafından gözaltına alındılar. Akşam saatlerinde yürüyüşü sürdürmek isteyen madencilere valilikten Ankara'da İçişleri ve Enerji bakanlarının yardımcıları ile görüşme ayarlandığı bilgisi verildi.

'TOPLANTI SONUÇLANANA KADAR GÖLMARMARA'DA BEKLEYECEĞİZ'

Bağımsız Maden İş ve işçilerden oluşacak bir heyet, yarın saat 17.00'de İçişleri Bakanlığı'nda bakan yardımcılarıyla toplantı yapacak. Madenciler artık oyalama değil olumlu çözüm istediklerini hakları ödenene kadar Soma'ya geri dönmemekte kararlı olduklarını ifade ettiler.

Ankara'dan tekrar muhatap bulunup randevu verilmesi üzerine açıklama yapan sendika örgütlenme uzmanı Başaran Aksu, "Valilikle yaptığımız görüşme bitti. Yarın sendika ve işçilerin seçeceği heyetle, bürokrasinin değişik heyetiyle bir toplantıda taleplerimizi görüşecekler. Bize şu an Gölmarmara'da bir yer tahsis edecekler. Ankara'daki toplantı sonuçlanıncaya kadar Gölmarmara'da kalacağız" dedi.

'OLUMLU SONUÇ ÇIKMAZSA UŞAK'A DEVAM EDECEĞİZ'

14 yıllık bir geçmişi olan madencilerin mücadelesinde sabrın artık tükendiğini belirten Aksu, "Umuyoruz ki süreç yeni bir oyalama taktiği ve geçiştirme hamlesine daha kurban edilmesin" diye konuştu.

“Oyalama taktiği uygulanıyorsa yüzlerinin Ankara istikametine dönük olduğunu” söyleyen Başaran Aksu, “Yarınki toplantıda bizim ikna olmayacağımız bir sonuç çıkarsa, buradan Uşak'a doğru hareket edip yürüyüşe başlayacağız. Hepimizi hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.