Sol Parti'den İzmir mitingi: Bu pisliği 'helalleşme' değil, 'hesaplaşma' zamanı diyen devrimciler temizleyecek

Sol Parti'nin İzmir mitinginde konuşan Başkanlar Kurulu üyesi İşleyen, "Bu pisliği kim temizleyecek? Bunu helalleşme zamanı değil hesaplaşma zamanı diyen devrimciler temizleyecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR – Sol Parti'nin “yeniden kuruluş” çağrısıyla başlattığı “Devrimci Demokratik Cumhuriyet İçin Mücadele” mitinglerinin İzmir ayağı başladı. Miting için Ege Bölgesi'nin Denizli, Uşak, Muğla, Manisa gibi bir çok ilinden İzmir'e akın eden Sol Partililer, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Kavşağı'nda bir araya geldi. Buradan Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçen kitle, “Söz yetki karar iktidar halka” yazılı pankart taşıyarak sık sık “AK Parti mezara halk iktidara” ve “Özgürlük adalet memlekete Sol gerek” sloganları attı.

Yürüyüşün ardından başlayan miting programında devrim ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından sık sık “Mahir Hüseyin Ulaş kurtuluşa kadar savaş” ve “Faşizme ölüm tek yol devrim” sloganları atıldı.

'BU MEMLEKET BU HARAMİLERE KALMAYACAK'

Mitingde konuşan Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi Gizem Kürekçi, 'memleketin insanına, taşına toprağına kast ettiklerini' belirterek, “Her güne kötü bir haberle başlamıyoruz, an be an kötü bir haberle yaşıyoruz. Biz, memleket bu haramilere, bu yabancılara kalmayacak diyoruz. Kadınlar geliyor, gençlik geliyor, Sol geliyor” dedi. 'İktidarın ülkeyi gençlere dar etmeye çalıştığını' söyleyen Kürekçi, "Kendi çocukları son model arabalar, bir eli yağda bir eli balda bir yaşam sürerken on binlerce genç, bu ülkenin aydınlık yüzleri geleceğimizi bilmez bir şekilde yaşamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ BİZİM'

Bu ülkenin devrimci değerlerinin yarının aydınlık geleceğini müjdelediğini söyleyen Kürekçi, İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıktıklarını da vurguladı. Kürekçi, “Bizler onların en büyük korkularıyız. Bugün hala korktukları bir şey varsa o da aydınlık yüzlerimizin buluştuğu direnişlerimizdir. O tek adam demiş ki bundan sonra İstanbul Sözleşmesi'ni ağzımıza almayacakmışız. Yaşamlarımız pahasına savunduğumuz İstanbul Sözleşmesi'nden sen söyledin diye vazgeçmeyeceğiz. İstanbul Sözleşmesi bizim. İstanbul Sözleşmesi kalacak siz gideceksiniz bu böyle bilinsin” ifadelerini kullandı.

'BÜTÜN RENKLERLE ONURLU, GÜZEL YARINLAR KURACAĞIZ'

Sol Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen ise bu mitingin bir umut yürüyüşü olduğunu vurgulayarak, “Bu bir umut yürüyüşüdür. Trabzon'dan Bornova'ya Kars'tan Edirne'ye geçmişten geleceğimize bir umut yürüyüşüdür. Bu yürüyüş memleketin yeniden doğumuna o büyük şafağa bir umut yürüyüşü. Haramilerin saltanatını yıkacağımız o güne yürüyoruz. Bütün renklerle onurlu güzel yarınlar kuracağız” dedi.

'Türkiye'nin çok önemli bir virajda olduğunu' söyleyen İşleyen, şöyle devam etti: 

“Büyük bir kırılma noktasına doğru adım adım gidiyoruz. Bu kriz bu kırılma bugün ortaya çıkmadı. 2010'lardan bu güne bu gerici faşist rejimin inşasına karşı mücadele ettik. Bütün muhalefetle birleşerek bu gericiliği durdurmak için üzerimize düşen bütün sorumlulukları yerine getirdik. Karşımızda bu ülke tarihinin en karanlık iktidarı var. Ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Önümüze engeller koydular. Direndik. 10 Ekimlerde üzerimize bomba attılar ama biz buradayız. Şimdi onları yeneceğimiz bir zafere hep birlikte yürüyeceğiz. Önümüzdeki dönemin en önemli sorumluluğu bu memleketi seven herkesin tek adam rejimine son vermesidir. Bunu hep beraber başaracağız."

'PARALEL DEVLET DEDİKLERİNİ TÜGVA'YA KURMUŞLAR'

“Biz yeterince beklersek zaten yıkılırlar diyenlerden değiliz” diyen İşleyen, mücadele ve örgütlenme çağrısında bulundu. İşleyen, “Ne yaparlarsa yapsınlar kaybedecekler. Bu ülkenin başında çürümüş bir iktidar olarak oturmaya devam ediyorlar. Ağızlarını her açtıklarında bütün toplumu tehdit ederek. Bu ülkenin kaderine el koyabileceklerini zannediyorlar. Bu kötülük iktidarı kaybedecek biz kazanacağız” dedi.

Son dönemde tartışmalı konulardan biri olan TÜGVA meselesine de değinen İşleyen, “Haramilerin fiili şeriat rejimini inşa ettiler. Bu devlet tarikatların çetelerin devleti haline geldi. TÜGVA diye bir rezillikleri var FETÖ'den beter. Paralel devlet dediklerini TÜGVA'ya kurmuşlar. Bu ülkenin kamu kaynaklarını bizim cebimizden aldıklarını TÜGVA'nın kasasına çetelerin kasasına aktardılar. Bu pisliği kim temizleyecek? Bunu helalleşme zamanı değil hesaplaşma zamanı diyen devrimciler temizleyecek. Bu topraklarda bu hesabı devrimciler soracak” ifadelerini kullandı.

'BU ABLUKAYI DAĞITMAYA GELİYORUZ'

Son olarak bugün emekçilerin bütün haklarının elinden alındığını söyleyen İşleyen, “Bizim çağrımız bütün topluma. Biz mücadele edersek haklarımızı alırız. Biz mücadele etmezsek kimse bu ülkenin emekçilerine bir halt vermez. O yüzden diyoruz ki haklarımızı biz alacağız. Halkın güçlü kolları ile alacağız. Şimdi yürüyüşümüz daha büyük bir coşku ile sürecek. İstanbul'a selam yolluyoruz. Geliyoruz dost düşman bilsin ki geliyoruz. Bu ablukayı dağıtmaya geliyoruz. Sol geliyor, devrimciler geliyor” diye konuştu.

Mitingde, konuşmaların ardından Praksis müzik grubu sahne alacak.

Etiketler SOL Parti İzmir miting