Sol Parti’den Artvin’de çalıştay

Sol Parti Artvin’in Ardanuç, Şavşat ve Borçka ilçelerinde kent çalıştayı düzenledi.

Çalıştay sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde gerçekleştirildi.
Google Haberlere Abone ol

Dilan Şahinbaş

ARTVİN - Artvin’de Sol Parti tarafından düzenlenen kent çalıştayında yerelde yaşanan ekonomik, sosyal, kültürel sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Şavşat, Ardanuç ve Borçka ilçesinde düzenlenen çalıştaya kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, kurum temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Sol Parti Parti Meclisi Üyesi Alper Taş, çalıştayın Artvin’in Hopa ve Kemalpaşa ilçelerinde de devam edeceğini daha sonra il çalıştayı yapılacağını belirterek, “Çalıştaylara Sol Parti dışında iletişim içinde olduğumuz siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve kurum temsilcileri de katılım gösterdi ve kentlerdeki ekonomik, sosyal, kültürel sorunlar üzerinde duruldu, bu sorunlara çözüm önerileri getirildi. Daha önce il düzeyinde gerçekleştirdiğimiz bu tür faaliyetleri ilçelerde de yapmaya başladık bu çalışmalar sonunda toplumsal ve siyasal alanımızı büyüteceğiz” dedi.

Eğitimden kültür-sanata, sağlıktan ekolojiye birçok alanda tartışmalar yapıldığını ifade eden Sol Parti Artvin İl Başkanı Sercan Dede, “İçinden geçtiğimiz dönemde ortak çalışmalar yaparak havasını soluduğumuz kentlerin yaşam kalitesini yükseltebiliriz. Birbirimizin çaresi olabilmek bu dönemin en önemli sorumluluklarından bir tanesidir. Konuşarak, tartışarak, meclisleşerek ve planladığımız noktaları pratikte hayata geçirerek yarını bugünden kazanabiliriz” dedi.


'TOPYEKÛN MÜCADELE EDECEĞİZ'

Sol Parti Şavşat İlçe Başkanı Metin Şahin yaptıkları kent çalıştayına Şavşat’ta bulunan diğer sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi partileri de davet ettiklerini hep birlikte Şavşat’ın yerel sorunlarını belirleyerek katılımcılardan da gelen öneriler üzerine çalışmalar yapacaklarını belirtti. “Şavşat’ın ve köylerinin HES projeleri, orman kıyımı gibi birçok yerel sorunu var" diyen Şahin, "Bu sorunlara karşı örgütlü bir şekilde topyekûn olarak mücadele vermeyi amaçlıyoruz. Gençlere kendilerini daha rahat ifade edebilecekleri alanlar oluşturmamız, kadınlara çocuklara yönelik çalışmalar yapmamız, Şavşat’ta bir spor kulübü oluşturarak ilçemizi sosyal ve kültürel açıdan zenginleştirmemiz gerekiyor” diyerek ilgili çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.


'ÖRGÜTLENEREK SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ'

Sol Parti Borçka İlçe Başkanı Ömer Çatan, “Çalıştayın amacı sosyal kültürel ekonomik ekolojik ve siyasi olarak Borçka'nın sorunlarını tartışmaktı. Öncelikle parti dostu ve üye olmayan kişilerin aktardığı Borçka ile ilgili sorunlarını dinledik. Sorunların başında ekonomi, tarım, yereldeki halkın özellikle kadın ve çocukların sosyal ve kültürel alandaki imkanların neler olduğu ve nelerin olmadığı ve son zamanlardaki devlet tarafından fırsat verilen ağaç kesimi, HES projeleri, taş ocağı projeleri gibi doğa katliamına yol açan projeler geliyor. Sonuç olarak dernek platform gibi halkı da içine alan örgütlenme alanı yaratarak hem doğa katliamına karşı mücadele etmek hem de tarım alanında kooperatifleşmeyi sağlamak, kültürel ve sosyal alanda kültür merkezi kurmak, Borçka’daki köy ve mahallelerin tek tek sosyolojik kültürel ve siyasi olarak analiz edilip bu düzlemde örgütlenme çalışması da önümüzdeki dönemdeki hedeflerimiz arasına aldık” dedi.

Sol Parti Ardanuç İlçe Başkanı Atakan Hasan Şahin Ardanuç ise yapılmak istenen hidroelektrik santrallerinden taş ocaklarına, orman kıyımından doğa katliamına, turizmden tarıma esnafın ve çiftçilerin sorunlarına kadar pek çok başlık hakkında tartışmalar yaptıkları bu sorunlara yönelik çözümleri konuştukları bir çalıştay düzenlediklerini belirtti ve oldukça dinamik ve koşullara göre beklentilerinin üzerinde performansa sahip değerli bir çalışma yaptıklarını ifade etti. (DUVAR)

Etiketler Sol Parti Alper Taş