SOL Parti'de İstanbul Sözleşmesi araması: Başkana gözaltı

SOL Parti Artvin İl Örgütü hakkında İstanbul Sözleşmesi pankartı nedeniyle arama yapıldı. İl Başkanı darp edilerek gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SOL Parti Artvin İl Örgütü hakkında İstanbul Sözleşmesi Pankartı’nı indirmediği için arama ve el koyma kararı verildi. Parti binasına gelen polis, içeri girmek için çilingir çağırdı, İl Başkanı Sercan Dede darp edilerek gözaltına alındı.

SOL Parti, Artvin’de ilk olarak Hopa İlçe Örgütü’ne İstanbul Sözleşmesi hakkında pankart asmış, polis pankartı gece kaldırmıştı. Ardından Borçka İlçe Örgütü ve Artvin İl Örgütü’nde de aynı pankartlar asılmış, partinin yöneticileri gözaltına alınıp ifadeleri alınarak serbest bırakılmıştı.

Binalarındaki İstanbul Sözleşmesi Pankartı’nı kaldırmayan SOL Parti hakkında, bugün savcılık tarafından arama ve pankarta el koyma kararı verildiği bildirildi.

SOL Parti Artvin İl Örgütü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Artvin Emniyet Müdürlüğü, savcılık kararı ile il binamızda arama yapmak ve pankarta el koymak istiyor” dedi.


Birgün gazetesine açıklama yapan SOL Parti Artvin İl Başkanı Sercan Dede, polisin partiye girmek için çilingir çağırdığını söyledi. Dede, polisin parti binasına gelmesinden kısa süre sonra da dört yöneticiyle birlikte gözaltına alındıklarını ve bu sırada darp edildiğini kaydetti.

SOL PARTİ'DEN AÇIKLAMA

SOL Parti Genel Merkezi, Artvin'de yaşananlar üzerine Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, "Artvin İl Binamız, İstanbul Sözleşmesi Bizim, pankartı nedeniyle savcılık kararıyla aranıyor. Şeriatçı azgın azınlığın talebiyle kadınların haklarını ve laikliği tümden yok etmeye çalışan iktidara karşı SOL Parti, sesini her yerde ve her koşulda yükseltmeye devam edecek. Polis, Artvin İl Başkanımız Sercan Dede ve 4 il yöneticimizi gözaltına aldı. Parti binamız baskın yaparak, pankartı almak isteyenler bilsin ki, o pankartı Artvin’de ve ülkenin her sokağında görmeye devam edeceksiniz" dedi.

SOL parti, İzmir İl Örgütü ve Ankara’nın ilçe örgütlerinin yanı sıra Genel Merkez binasına da dün İstanbul Sözleşmesi pankartı asmıştı. (HABER MERKEZİ)