SOL Parti çocuk istismarını protesto etti: Din bezirganlarından hesap soracağız

SOL Parti İzmir İl Örgütü, çocuk istismarını protesto etti. Önder İşleyen, "Dini, bir inanç meselesi olmaktan çıkarıp bir çıkar meselesine haline getiren din bezirganlarından hesap soracağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - SOL Parti İzmir İl Örgütü, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızının 6 yaşındayken 'evlendirme' adı altında istismara maruz bırakılmasını protesto etti. Karşıyaka Çarşı girişinde toplanan SOL Partililer, “Çocuklarımız için ayağa kalkıyoruz, laik bir ülke kurma yolunda birleşelim” ve “Halk çocuklarını boğan kirli düzene yeter, tarikat iktidarını gönderelim” yazılı pankartlar ile yürüyüşe geçti. “Karanlığa teslim olmayacağız”, “Kahrolsun şeriat yaşasın laiklik” ve “Tarikat cemaat düzenine son” sloganları atılan yürüyüşe, SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen de katıldı.

Yürüyüşün ardından açıklama yapan Parti Meclis üyesi Barış İnce, Türkiye'nin yeni bir çocuk istismarı vakasıyla sarsıldığını söyleyerek, "Dinin en gerici yorumuyla çocuklara göz diken tarikat mensupları bu kez de 6 yaşındaki çocukla evlenme skandalıyla karşımıza çıktı. 6 yaşında bir çocuğa göz diken bu karanlık odaklara, onların eteğinde iktidar olanlara, onlara maddi manevi destek olanlara, zulüm karşısında susanlara lanet olsun" dedi.

'VAKIF ŞEMSİYESİNDEKİ ŞİRKETLERİNİZİ BAŞINIZA YIKACAĞIZ'

"Bu karanlık olayın sorumlusu AK Parti iktidarıdır" diyen İnci, şöyle devam etti: "Kadınların giyiminde tahrik unsuru arayanların, küçücük çocuklara farklı gözle bakanların, tüm bunlara da dini kılıf bulanların yarattığı düzenin sonucudur. Televizyonlarda vaazlar vererek, şu yaşta evlenilir, bu yaşta birlikte olunur diyerek, çocukları meczupların hedefi haline getiren programlara izin verenlerin sorumluluğudur. 20 yılda tüm kamu kuruluşlarını, eğitim kurumlarını tarikatlara, cemaatlere peşkeş çeken siyasal İslamcı politikaların neticesidir."

'Tarikatlara, cemaatlere devletin tüm imkanlarının sağlandığını' söyleyen İnce, "AK Partili belediyeler bu tarikatların vakıflarına giden yollara taş döşüyor. Buradan sesleniyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin güvenliği, geleceği için tarikatlar, cemaatler ve bunların rant kapısı olan iktidar tümüyle ülkeden def edilmelidir. Yoksul halkımızı kandırdığınız, çocuklarıyla evlendiğiniz o tarikat düzeninizi, lüks arabalarla gezen şeyhlik zincirinizi, devlet eliyle büyüttüğünüz vakıf şemsiyesindeki şirketlerinizi başınıza yıkacağız. Tüm aydınlık, demokrat, vicdanlı, feraset sahibi yurttaşlarımızı laik bir ülkeyi kurmak için birlikte mücadeleye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

'TARİKAT MESELESİ, İKTİDAR MESELESİDİR'

SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen ise, 'tarikat meselesinin bir iktidar meselesi olduğunu' belirterek, "Bugün bu ülkeyi bir tarikat, cemaat karanlığına boğdular. Tarikat meselesi bu memlekette bir iktidar meselesidir. İktidar tüm kaynakları tarikatlara aktararak onları palazlandırdı ve bu memleketin üstüne karabasan gibi çöktüler. Biz laikliği kazanmak için memleketimizi aydınlık geleceğe taşımak için söz veriyoruz. Onun için tarikatıyla, cemaatiyle bu iktidarı hep birlikte göndereceğiz. Laikliği kazanacağız " diye konuştu.