Sol Parti, Bolu’daki gözaltıları protesto etti

Sol Parti Bolu İl Örgütü, bildiri dağıtırken aralarında milletvekili aday adayları ve merkez ilçe başkanının da yer aldığı dört üyesinin gözaltına alınmasını yaptığı açıklamayla protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

Yusuf Belek

BOLU - Sol Parti Bolu, 2 Nisan Pazar günü bildiri dağıtımına çıktı. Ancak aralarında milletvekili aday adayları ve merkez ilçe başkanının da yer aldığı dört kişi ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘devleti aşağılama’ suçlarıyla gözaltına alındı.

Gözaltılara karşı Kardelen Meydanı'nda yapılan açıklamaya SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, Sol Parti Meclis Üyesi Dilara Kurtuluş, Sol Parti Bolu İl Başkanı Özgün Hasıl, Sol Parti milletvekili aday adayları Sinan Cantürk ve Ahmet Aksoy, Merkez İlçe Başkanı Özer Çetinkaya ile sol parti üyelerinin yanı sıra Bolu’daki sendikalar ve siyasetçiler katılım sağladı.

‘BU İLK DEĞİL SON DA OLMAYACAK’

Grup adına açıklamayı Sol Parti milletvekili aday adayı Sinan Cantürk yaptı. Cantürk, “Bu ülkede hırsızlık, yolsuzluk, talan, kadın düşmanlığı,  gericilik bitsin diye dün olduğu gibi bugün de sokaktayız. Geçtiğimiz pazar günü, Bolu’da, bir mesaj bin nokta adlı merkezi seçim kampanyamızı yürütürken, ikisi milletvekili adayımız olmak üzere, dört arkadaşımız, hukuksuz bir biçimde gözaltına alındı. Memleketin dört bir yanında yüzlerce arkadaşımız aynı seçim çalışmasını gerçekleştirirken, yalnızca Bolu’da, keyfi ve hukuksuz uygulamalar ile arkadaşlarımız gözaltına alınmış, siyaset yapma hakkımız engellenmiştir. Biz devrimciler olarak biliyoruz ki, bu baskılar ilk değil son da olmayacaktır” şeklinde konuştu.

‘ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK’

Cantürk, ülkenin sol kesimi ve devrimcileri olarak tarih boyunca sömürüye ve zorbalığa direndiklerine işaret ederek; “Geçtiğimiz aylarda, gerici şer odağı Hiranur Vakfı’nda ortaya çıkan skandal üzerine, ‘tarikat ve cemaatler kapatılsın’ bildirilerini dağıtan arkadaşlarımız da hukuksuzca gözaltına alınmıştır. Akabinde öğrenci arkadaşlarımıza üniversitede ve kaldıkları yurtlarda hukuksuz soruşturmalar açılmış, yurttan atılmakla tehdit edilmişlerdir. Bu ülkenin solcuları, devrimcileri olarak tarih boyunca sömürüye ve zorbalığa direndik. Yirmi bir yıllık AKP-Saray rejimine karşı mücadele ettik, bedel ödedik. Alnımız ak, başımız dik” dedi.

Cantürk, seçim çalışmaları yaparken kendilerine hukuksuzluk yapılmasını kabul etmediklerini sözlerine ekledi.