Söke Belediyesi'nde asgari ücret 3 bin 452 TL

CHP'li belediyelerin 'alternatif asgari ücret' uygulaması Aydın'ın Söke Belediyesi'nde de uygulanmaya başlandı. Belediye ile Belediye-İş Sendikası tarafından yapılan çalışmalar sonrasında en düşük işçi ücreti 3 Bin 452 TL olarak belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aydın Söke Belediyesi'nde en düşük işçi ücreti 3 Bin 452 TL olarak belirlendi. Belediye bünyesined çalışan KHL'li işçileri ilgilendiren ilk toplu sözleşmenin imza törenine CHP'li Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, LİMA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yörük, Belediye-İş Sendikası Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Yurdakul, Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman katıldı.

Başkan Tuncel, “Bu sözleşmeden bütün işçi kardeşlerimin memnun kalacağına inanıyorum. Sendika ile yaptığımız görüşmeler, bütçemizi göz önünde bulundurarak yaptığımız çalışmalar sonunda, CHP’li Belediyeler içerisinde en iyi ücreti belirlemeye çalıştık. Genel başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu’nun istekleri doğrultusunda daha da üzerine çıkarak işçilerimizin ücretlerini belirledik” diye konuştu.

Sendika Başkan Yardımcısı Murat Yurdakul, “Belediyelerin kaynaklarında sıkıntılar var, maliyetler yüksek. Özellikle pandemi süreci yerel yönetimleri ciddi anlamda etkiledi. Buna rağmen Söke Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“ASIL ÇÖZÜM BELEDİYELERDE ÇALIŞAN 450 BİN İŞÇİNİN GERÇEK KADRODUR”

Belediye-İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman ise şunları söyledi:

“KHL’li işçi arkadaşlarımızla ilk sözleşme. Pandemi süreci ve içinde bulunulan durumlar sürecin uzamasına neden oldu. Başkanımız yaptığımız görüşmeler ve imkanlar dahilinde verilebilirin en iyisini vermeye çalıştı. Asıl yapılması gereken KHL’lı dediğimiz arkadaşlarımızın bir an önce gerçek kadroya geçmeleridir.  Asıl sorunun çözümü bu şekilde olur. Belediyelerde çalışan 450 Bin işçiye verilen kadro sözünün yerine getirilmesi gerekir. Biz işçi arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilerek gerçek kadroya kavuşmalarını istiyoruz. Bizim gerçek mücadelemiz bu.” (ANKA)