Sokak hayvanlarını besledikleri için katledilen ailenin adalet arayışı sürüyor: Cinayet planlı mı?

İzmir'de üç ferdi katledilen Köşek ailesi cinayetiyle ilgili katil Ali İhsan Kılıç'ın ağabeyi Mehmet Kılıç da tutuklanırken tanık beyanları ise cinayetin planlı olma ihtimalini gündeme getirdi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan Nafiz Gürman Mahallesi'nde yaşayan Yahya Köşek, eşi Meryem Köşek ve iki çocuk annesi kızları Funda Güçlü, sokak hayvanlarını besledikleri için 10 Haziran günü komşuları Ali İhsan Kılıç tarafından 28 kurşunla katledildi. Üç kişinin üzerine kurşun yağdıran Kılıç, olayın ardından gözaltına alınarak tutuklandı. Kılıç, emniyetteki ifadesinde komşuları ile sokak köpekleri yüzünden tartışma yaşadıklarını belirterek, o esnada şekeri yükseldiği için katliam anlarını hatırlamadığını iddia etti.

CİNAYET PLANLI MI?

Olaya ilişkin geçtiğimiz haftalarda ise yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturmanın kapsamını genişleten İzmir Cumhuriyet Savcılığı, Ali İhsan Kılıç'ın ağabeyi Mehmet Kılıç'ın da cinayete dahil olduğunu belirledi. Ulaşılan görüntülerde olay esnasında Mehmet Kılıç'ın, katliamı yapan kardeşi Ali İhsan Kılıç'a şarjör verdiği görüldü. Gözaltına alınan Mehmet Kılıç, 4 Temmuz günü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaşanan son gelişme cinayetin planlı olduğu yönündeki şüpheleri arttırdı.

MEHMET KILIÇ OLAYDAN 10 GÜN ÖNCE KAÇAK SİLAH ARAMAYA BAŞLAMIŞ

Ailenin avukatı Senem Demirel Acar da olayın planlı olduğunu düşündüklerini ifade etti. Dosyada tanık beyanları olduğunu ancak henüz ayrıntılı dinlenmeyen tanıklar da bulunduğunu belirten Acar, tutuklanan ağabey Mehmet Kılıç ile ilgili detaylara ise dikkat çekti. Acar, şunları kaydetti;

“Polis ilk başta vuran kişi görüntülerden belli olunca ve suçunu kabul edince onu almış ve dosyayı kapatmış.  Farklı açıdan çekilmiş başka bir görüntü elde ettik. Olay yerinde kamerada görünen kadınlar var. Onlar dinlenmemişti. Sokaktaki komşular dinlenmemişti. Dosyada bir tek videoyu çeken minibüsçünün beyanı var. Tanıklar dinlendikten sonra Mehmet Kılıç'ın kardeşine şarjör verdiği tespit edildi. Anne ile babayı vurduktan sonra Ali İhsan Kılıç, Mehmet Kılıç'ın bahçesine gidiyor. Bahçe kapısından Mehmet Kılıç çıkarak şarjör veriyor. Tanık beyanlarında da 'Ondan şarjörü aldı, silaha taktı sonra gidip Funda'yı da vurdu' şeklinde ifade var. Başka bir tanığın ifadesinde ise olaydan yaklaşık 10 gün önce Mehmet Kılıç silah aramaya başlıyor. Etrafa 'Bana temiz kaçak bir silah bulabilir misiniz?' diye soruyor. Yani Mehmet Kılıç silah bulmaya çalışıyor. Silah aramasından 10 gün sonra da bu olay gerçekleşiyor”

'VİCDAN SAHİBİ OLAN HERKESİN AİLENİN ARKASINDA DURMASI GEREKİYOR'

Tüm duyarlı insanları Köşek ailesinin adalet arayışına sahip çıkmaya davet eden avukat Acar, “Bu insanlar hiçbir suçu günahı olmadan sadece merhametli, vicdanlı oldukları için öldürüldüler. Bu insanların arkasında durmak gerekiyor. Vicdan sahibi olan herkesin bu insanları kendi aileleri gibi görüp arkalarında durmaları gerekiyor. Her şeyden önce bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi gerekiyor. Sokak hayvanlarını hedef gösteren bazı uygulama ve programlar var. Sokak hayvanlarının çoğunlukta olduğu yerleri gösteren uygulamalar. Silahlanmaya teşvik eden gruplar var. Bunların önüne geçilmelidir” diye belirtti.

'EŞİ 'HEPSİNİ VUR, HEPSİNİ ÖLDÜR' DİYE BAĞIRIYORDU'

Ailenin adalet arayışı ise sürüyor. Saldırıdan şans eseri kurtulan Filiz Köşek, katliamı şu sözlerle anlatıyor;

“Sokak hayvanlarını beslediler diye üç canım birden alındı. Sokak ortasında vahşice katledildiler. Ne için? Sokak hayvanlarını besledikleri için. Benim üç nefesim birden kesildi. Bu suçu işleyen Ali İhsan Kılıç'tır. Onun suç ortağı Mehmet Kılıç ve oğlu K.K'dir. İkisi de olay yerinde. Hatta Mehmet Kılıç'ın eşi N.K. de olay yerinde. Benim annem, babam, ablam vurulduğunda eşi oradan 'Hepsini vur, hepsini öldür' diye bağırıyordu. Ali İhsan Kılıç silahtaki mermiler bittikten sonra üç kez doldurmaya gidiyor. Dolu şarjörü veren Mehmet Kılıç'tır. Görüntülerle de sabittir”

'ADALET YERİNİ BULSUN'

Cinayete ortak olan herkesin cezalandırmasını istediğini vurgulayan Köşek, “Olay yerinde annem, babam, ablam can çekişirken K.K. Gelip 'Daha gebermediniz mi?' diyerek üzerlerine tükürüyor. Bu bir suç değil mi? K.K ve N.K. neden dışarıdalar? Lütfen çığlığımıza kulak verin. Ablamın çocukları da benim çocuklarım da bu olaya şahit oldular. Travma yaşıyoruz. Lütfen çığlığımıza kulak verin. Tüm suçlular cezalarını çeksin. Adalet yerini bulsun” dedi.