Sokağa çıkma yasağında vergi borcu ödemek serbest

Kamuya olan borçlarını yapılandıranların ilk taksitlerini 1 Mart'a kadar ödemesi gerekiyor. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile Vergi Daireleri hafta sonu da açık olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelir vergisi, Kurumlar vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılmasının ilk ödemesi için son 2 güne girildi. Borcu yapılandırılan vatandaşların ilk taksit veya peşin ödemesini en geç 1 Mart Pazartesi içerisinde yapması gerekiyor.

Yapılandırmadan faydalanmaya devam edebilmek adına borcun ilk 2 taksidinin süresi geçmeden ödenmesi gerekiyor.

VERGİ DAİRELERİ HAFTA SONU AÇIK OLACAK

İçişleri ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları arasında yapılan görüşmeler kapsamında; 1 Mart Pazartesi günü vergi dairelerine yoğunluk yaşanmaması için 81 İl Valiliğine genelge gönderildi. Vergi borcu ödemesi/yapılandırmasında son tarih 1 Mart olduğu için, bu hafta sonuna özel vergi daireleri açık olacak. Genelge kapsamında vergi borçlarını ödemek/yapılandırmak isteyenler borç bilgilerini içeren belgeleri yanında bulundurmak ve güzergahla sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak. (HABER MERKEZİ)