İçişleri: 'Kısıtlama'da evinize en yakın camide namaz kılabilirsiniz

İçişleri Bakanlığı, resmi tatil olan 23 Nisan'ın da eklenmesiyle 3 güne çıkarılan 'sokağa çıkma kısıtlaması'nda vatandaşların evlerine en yakın camiye giderek cuma namazı kılabileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR- İçişleri Bakanlığı, Covid-19 ile mücadelede "Kısmi Kapanma" sürecine ilişkin internet sitesinden yayımlanan "sıkça sorulan sorular" bölümüne iki soru ve cevabını ekledi.

Bunlardan biri "Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 23 Nisan 2021 cuma günü vatandaşlarımız cuma namazı için camilere gidebilecekler mi?" sorusu oldu. Yanıtta, 22 Nisan Perşembe 19.00'da başlayıp, 26 Nisan Pazartesi 05.00'te tamamlanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında kalan 23 Nisan 2021'de vatandaşların araç kullanmamak kaydıyla ikametlerine en yakın camiye cuma namazı için gidebilecekleri bildirildi.

Diğer soru ise "Mali müşavirler 23 Nisan 2021 cuma günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf mıdır?" oldu. Sorusuya verilen yanıtta, serbest mali müşavirlerin genel olarak sokağa çıkma kısıtlamalarına tabi oldukları ancak kurumlar vergisi beyannamesinin 30 Nisan 2021'e kadar verilmesi gerekliliği nedeniyle, mali müşavirler ile çalışanlarının, 17-18 Nisan ile 24-25 Nisan 2021 günlerine mahsus olmak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacaklarının belirtildiği hatırlatıldı. (AA)