Sokağa bırakılan elektrik kabloları bir köpeği öldürdü: Burası okul yolu, burada insan da olabilirdi

Batman'da yenileme çalışmalarında sokağa bırakılan elektrik kabloları bir köpeğin ölümüne neden oldu. Köpeğin sahibi, sokağı öğrencilerin de kullandığını ve çocukların tehlikeye atıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

DUVAR - DEDAŞ'ın elektrik direği değişimi ve kablo yenileme çalışmasında direğe bağlı kablolar yere bırakılması ile bir canlı hayatını kaybetti.

Batman'ın Karşıya Mahallesi'nde dün, DEDAŞ'ın sürdürdüğü elektrik direği yenileme çalışmasında kablolar sokağa tedbir alınmadan bırakılması sonrası, sokakta ikamet eden Mehmet Işık'a ait pitbull terrier cinsi köpek elektrik çarpması sonucu öldü.

Köpeğin sahibi Işık, elektriğin dakikalarca kesilmediğini ve köpeğe 20 dakika kalp masajı yaptığını buna rağmen kurtaramadıklarını anlattı.

Çalışmanın taşeron firma tarafından yapıldığını belirten Işık, alınmayan önlemler nedeni ile köpeğinin cinayete kurban gittiğini ve sorumluluğun DEDAŞ'da olduğuna dikkat çekti.

Olay sırasında evinin bahçesinde köpeğini seyrettiğini dile getiren Işık, şunları söyledi:

“Dün saat 11.00 sularında DEDAŞ taşeron işçileri tarafından bir ucu direğe bağlı olan kablolar caddenin ortasına bırakılmış ve yağmur sularının içinde idi. Ben de köpeğim hava alması için dışarı çıkardım. Köpeğim su içmek için suya yaklaşırken bir anda elektrik onu çarptı. Ben de o sırada panikle işçilerden yardım istedim. Köpeğimi kurtarın dedim hiçbir işçi müdahale etmedi.”

Evden aldığı sopa ile Ateş isimli köpeği sulu alandan çıkarmaya çalışan Işık, “Bayağı bir zaman geçtikten sonra cansız bedeni sopayla uzağa götürdüm. 20 dakika kalp masajı yapmaya çalıştım” diyerek yaşadıklarını anlattı.

'ÖNLEM ALINSA KÖPEĞİM YANIMDA OLURDU'

Yaşadığı sokağı okul yolu olduğuna dikkat çeken Işık, olay sırasında sokaktan onlarca öğrencinin geçtiğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Burası öğrencilerin mecbur gittiği bir okul yolu. O kabloya öğrenciler yaklaşsa küle dönerdi. Köpeğim güçlü bir köpek olmasına rağmen kurtulamadı. Tüm herkesi aradım herkesin bundan haberi var. Bu olay benim başıma geldi başkalarının başına gelmesin. Bu köpek olmaz insan da olabilir. Dün gece kardeşim sinir krizi geçirdi. Onun da raporunu aldım. Hiç kimse bana destek vermedi. Olay sonrası kablo direkten söküldü. Neden baştan sökmüyorsun? İçinde elektrik olan kabloyu neden sokağa bırakıyorsunuz? Çalışan taşeron olabilir ama DEDAŞ yetkiyi onlara vermiş. Oraya bir şerit çek tehlikeli diye bir yazı yaz. Olaydan bir gün sonra yeniden olay olmaması için bu sokağa şerit çekildi. Buraya dün koysaydınız herkes anlardı. Çocuklar geçmezdi buradan, benim de köpeğim yanımda olurdu. Başka bir sokakta, başka bir mahallede, başka şehirde yine aynısı olsa sorumlusu kim olacak?”

'NEREDEYSE BİR İŞÇİ DE YARALANACAKTI'

Görgü tanıklarından Mehmet Gün ise olay sırasında neredeyse bir işçinin de elektrik çarpması sonucu yaralanacağını söyledi ve alınmayan önlemler nedeni ile çocukların da etkilenebileceğini vurguladı.

Yaşanan olaya ilişkin telefonla ulaştığımız DEDAŞ Batman yetkilileri gerekli açıklamanın genel müdürlük tarafından bilgi verilmesi ile yapılacağını belirtti.

Etiketler Batman DEDAŞ