SOHR: ABD, Suriye'de SİHA saldırısı girişimini engelledi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ABD güçlerinin Suriye'nin güneyinde üç silahlı insansız hava aracını vurarak düşürdüğünü bildirdi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) bir silahlı insansız hava aracının (SİA) Suriye-Irak-Ürdün sınırına yaklaşık 55 kilometrelik mesafede bulunan Tenf üssüne yönelik saldırı girişiminde bulunduğunu, ABD güçlerinin bu SİHA'yı vurarak düşürdüğünü bildirdi.

İngiltere merkezli Gözlemevi'nin açıklamasına göre, bu saldırı girişimiyle aynı zamanda Suriye'nin Ürdün sınırındaki başka bir üsse yönelik bir saldırı girişimi daha yapıldı. ABD güçleri, bu iki SİHA'yı da El Ruhban kampına 3 kilometre mesafede vurarak düşürdü. Saldırı girişiminde bulunan SİHA'ların kaynağıyla ilgili bilgi verilmedi.

'KAYNAĞI BİLİNMEYEN 3 SİHA HEDEF ALINARAK DÜŞÜRÜLDÜ'

Anadolu Ajansı da yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, Suriye’nin güneyinde, ABD’nin başını çektiği uluslararası koalisyonun Tenf bölgesindeki üssüne yerel saatle 10.00 sıralarında SİHA'larla saldırı girişiminde bulunulduğunu, koalisyon güçlerinin kaynağı bilinmeyen üç SİHA'yı hedef alarak düşürdüğünü aktardı. Saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmazken can veya mal kaybı olup olmadığı bilinmiyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler SİHA ABD Suriye SOHR