Soğuk Savaş'tan bu yana ilk: Doğu Avrupa'ya 8 bin İngiliz asker gidiyor

İngiltere Savunma Bakanlığı, Avrupa'ya Soğuk Savaş'tan bu yana ilk kez rekor seviyede asker gönderiyor. 8 bin kişilik askeri birlik, Estonya-Letonya sınırında yapılacak NATO tatbikatında görev alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere, Avrupa'da Soğuk Savaş'tan bu yana ilk kez en büyük askeri konuşlandırmalarından birini gerçekleştirecek. Doğu Avrupa'da düzenlenen askeri tatbikatlara katılması için 8 bin kişilik bir ordu birliği gönderilecek.

The Guardian'ın haberine göre, Estonya-Letonya sınırında yaklaşık 18 bin NATO askerinin katıldığı bir askeri tatbikat mayıs ayında başlayacak. İngiltere Savunma Bakanlığı, "Kirpi" adı verilen tatbikat kapsamında bölgeye 8 bin asker gönderileceğini duyurdu. Tatbikatta, Fransa ve Danimarka'dan askeri birlikler de yer alacak.

Savunma Bakanı Ben Wallace, "Avrupa'nın güvenliği hiç bu kadar önemli olmamıştı. Bu, Soğuk Savaş'tan bu yana askelerimizin en büyük ortak konuşlandırmalarından biri olacak. NATO ve Ortak Sefer Kuvvetleri müttefikleriyle güçlerimizin birleştiği görülecek" açıklaması yaptı. Açıklamada, "Kraliyet Süvarileri" olarak adlandırılan seçkin bir birliğin de Finlandiya'da konuşlandırılacağı belirtildi. (DIŞ HABERLER)