SMA'lı Sare'yi kurtaracak 100 bin kişi aranıyor

Antalya’da yaşam mücadelesi veren SMA hastası 3 yaşındaki Sare Uluçay'ın tedavisi için yardım kampanyası başlatıldı. 106 bin kişi 200 TL bağışlarsa Sare tedavi olabilecek. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'da Süleyman ve Tülay Uluçay çiftinin ilk çocukları olan Sare’ye , 5 aylıkken Spinal Müsküler Atrofi (SMA) tip 1 tanısı koyuldu. Yurt dışında gen tedavisi olabilmesi için son bir kilosu kalan Sare, şu anda 6 makineye bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor. Konuşamayan, isteklerini gözüyle anlatan Sare’nin günden güne kasları eriyor.  

'LOKMAYLA YEMEK VERİYORUM'

Kızlarının hastalığı nedeniyle hemşirelik mesleğini bırakan anne Tülay Uluçay, Sare’nin şu anda 12,5 kilo olduğunu ve gen tedavisi olabilmesi için 13,5 kiloyu geçmemesi gerektiğini söyledi. Uluçay, “Yavrum 1 kilo daha alırsa tedavi olamayacak. Öğünlerini kestim. Çocuğumu besleyemiyorum. Çocuğum için 106 bin kişi 200 lira yatırırsa kampanya bugün bitecek ve yavrum tedavi olabilecek. Lütfen bize yardım edin” dedi.

Sare’nin şu anda 6 makineye bağlı olduğunu dile getiren acılı anne Uluçay, “Sare konuşamıyor. Parmağıyla gösteriyor oyuncakları. Ses çıkaramıyor. Kucağıma dahi alamıyorum. 6 tane cihaza bağlı yavrum. Günden güne de kasları eriyor” dedi.  

SANATÇILARA ÇAĞRI 

Sare’nin tedavisi için oyuncular Tuğba Yılmaz, Dilara Akyüksek, Aytaç Şaşmaz ve Cemre Baysal’ın yayın yaparak kendilerine destek olduğunu dile getiren Uluçay, “Sağ olsunlar destek verdiler. Keşke daha fazla sanatçı kızımın sağlığına kavuşması için destek olsa" diye konuştu.

Valilik izinli kampanyaya destek olmak isteyenler, Ziraat Bankası’na TR18 0001 0023 4248 6247 4850 14 İBAN numaralı Süleyman Uluçay hesabında açıklama kısmına SARE yazarak yardımda bulunabilirler. Sare’nin tedavisi için bugün 106 bin kişinin 200 TL destekte bulunması yeterli olacak. Yeni bir SMS kampanyası da başladı. Turkcell ve Türk Telekom’dan 2087’ye Sare yazıp mesaj atarlarsa 20 TL bağış yapmış olurlar” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)