SMA hastalarının ilaç giderlerinin karşılanması için istenen kriterler yayınlandı

SMA hastalarının ilaç bedellerinin karşılanması için istenen kriterler Resmi Gazete'de yayınlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spinal müsküler atrofi (SMA) Tip-1, Tip-2 ve Tip-3 hastalarının ilaç bedellerinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanması için istenen kriterler Resmi Gazete'de yayınlandı. 

SMA Tip-1 tedavisinde kullanılan ilaçlar, çocuk nörolojisi uzman hekiminin yer aldığı ilk 4 uygulama için 3 ay, sonraki uygulamalar için 4 ay süreli SGK tarafından belirlenen üçüncü basamak resmi sağlık kurumlarında düzenlenen sağlık kurulu raporuna dayanarak "Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu İlaçların Kişisel Tedavide Kullanılmalarını Değerlendirme Komisyonu" tarafından verilecek "İlaç Kullanım Onayı" ile SGK'nin belirleyeceği üçüncü basamak resmi sağlık kurumlarında çocuk nörolojisi uzman hekimi tarafından her bir uygulama için ayrı ayrı reçete edilecek. "İlaç Kullanım Onayı"nın ilk 4 uygulama için tek seferde ve sonraki her bir uygulama için ise ayrı ayrı verilmesi halinde SGK tarafından karşılanacak.

SMA Tip-2 veya SMA Tip-3 hastalarında ilacın 0, 14, 28 ve 63'üncü günler olmak üzere 4 doz yükleme dozu şeklinde uygulanacağı belirtilen tebliğde, idame dozlarının 4 ayda bir verileceği belirtildi.

İlk 4 doz için tek sağlık kurulu raporu, idame tedavilerde ise her bir uygulama için ayrı ayrı sağlık kurulu raporuna istinaden "Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu İlaçların Kişisel Tedavide Kullanılmalarını Değerlendirme Komisyonu" tarafından verilecek "İlaç Kullanım Onayı" ile çocuk nörolojisi/nöroloji uzman hekimi tarafından her bir uygulama için ayrı ayrı reçete edilmesi halinde bedelleri SGK tarafından karşılanacak.

Resmi Gazete'nin 8 Şubat tarihli mükerrer sayısında yer alan "Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"de hastalardan istenen kriterler şu şekilde:

(HABER MERKEZİ)