Slovakya, 90 günlük OHAL ve 2 haftalık sokağa çıkma yasağı ilan etti

Slovakya hükümeti, Covid-19 vakalarındaki artış üzerine 90 günlük olağanüstü hal ve 2 haftalık sokağa çıkma yasağı ilan etti.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Slovakya hükümeti Covid-19 önlemi olarak 90 günlük olağanüstü hal ve 2 haftalık sokağa çıkma yasağı ilan etti.  

Hem karantina hem de ulusal acil durum 25 Kasım gece yarısı yürürlüğe girecek ve en az 9 Aralık'a kadar sürecek.  

Orta Avrupa ülkesi şu anda dünyanın en hızlı enfeksiyon artışının ortasında ve zorunlu olmayan tüm mağazaların, barların ve restoranların kapatılmasını içeren önlemler, mücadele eden sağlık sistemine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Karantina süresince, insanların yalnızca yiyecek satın almak, işe ve okula seyahat etmek veya aşı olmak gibi belirli nedenlerle evlerinden çıkmalarına izin verilecek.

Henüz aşılanmamış olanların işe gidebilmeleri için bir teste veya hastalığı geçirdiklerini kanıtlamaları gerekecek. Aynı evde yaşamayan 6'dan fazla kişinin bir araya gelmesi de 90 günlük olağanüstü hal süresince yasaklandı.

Bugünkü kabine toplantısı sonrası alınan karar, Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova'nın salı günü ulusa seslenerek ''Slovakya Covid-19'a karşı savaşı kaybediyor'' demesinin ardından geldi. Cumhurbaşkanı ayrıca sağlık personelinin aşırı çalışması ve hastanelerin üzerindeki baskının neredeyse dayanılmaz hale gelmesi nedeniyle karantinaya ihtiyaç duyulduğunu da ifade etmişti.  

Slovakya, aşılama oranlarında üçüncü en düşük Avrupa Birliği ülkesi ve Slovakların yüzde 45'inden biraz fazlası tam olarak aşılandı.

Slovakya'dan önce Avusturya, 22 Kasım Pazartesi günü sokağa çıkma yasağı uygulamasına başlamıştı. Avusturya gelecek yıl 1 Şubat'tan itibaren aşılamayı zorunlu hale getirerek, dünyada bunu yapan ilk ülke haline gelecek. (AjansBizim)

Etiketler Slovakya Covid-19 OHAL