Siverek’te AK Parti 64 oyla seçimi aldı, Yeniden Refah itiraz etti

Urfa’nın Siverek'te AK Partili adayın 64 oy farkla Yeniden Refah’a karşı kazandığı seçimde toplu oy kullanıldığına dair görüntülerin paylaşılması üzerine, YRP'liler Siverek Adliyesi önünde toplandı.

Google Haberlere Abone ol

URFA - Yerel Seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre, AK Parti adayı Ali Murat Bucak, 64 oy farkla Yeniden Refah Partisi’nin adayı Hasan İzol’u 64 oyla geride bıraktı.

Ancak sosyal medyada Siverek’te toplu oy kullanıldığına dair görüntüler dolaşıma girince İzol’a oy verenler Siverek Adliyesi önünde toplandı.

Sonuçlara itiraz eden ve bazı sandıklarda usulsüz oy kullanıldığını iddia eden Yeniden Refah Partisi Siverek Belediye Başkan adayı Hasan İzol adliye önünde toplananlara seslenerek, “Tüm dost akraba arkadaşları sağduyu davet ediyorum” çağrısında bulundu.

İlçeye gelerek Kaymakam ve Savcı ile görüşen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar da kalabalığa hitap ederek sorunsuz bir şekilde dağılmalarını istedi. Adliye çevresinde ve bölgede toplanan binlerce partili bu çağrı üzerine dağıldı.

Öte yandan ilçede toplu oy kullanıldığı iddiasına ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Yeniden Refah Partisi, seçim sonuçlarına itiraz etti.

HASAN İZOL: KAZANAN HENÜZ BELLİ DEĞİL

Yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi Siverek Belediye Başkan adayı Hasan İzol şunları kaydetti:

"Avukat arkadaşlarımız gerekli süreci başlattı. Bugünden itibaren hukuki süreç işliyor, takip edeceğiztmeye devam edeceğiz. Kamuoyunda infial yaratan açık oy kullanımı ile ilgili daha önce suç duyurusunda bulmuştuk. Bugün de İlçe Seçim Kuruluna gelerek itirazda bulunduk. Herkesi sükunete davet ediyoruz bu süreçler uzayabilir. Ve henüz kazanan kazanmayan taraf belli değil.”

Sonuçları bekleyeceklerini belirten İzol “Hakkımızı varsa onu da alacağız bu konuda tüm dost ve akrabalardan sağduyu bekliyorum" dedi.

'BU SEÇİMİN KAYBEDENİ YOK'

AK Parti Siverek Belediye Başkan adayı Ali Murat Bucak ise iddiaların ardından Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada “Biz sükunet içerisinde yüksek seçim kurulunun itirazları değerlendirerek açıklayacağı sonucu bekliyoruz Bu seçimin kaybedeni yok. Bizler şehrimizin yüzyılını inşa edeceğimiz yeni dönemde kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden beraber yöneteceğiz. Bizlere inanarak, teveccüh gösteren oy veren veya vermeyen herkese teşekkür ediyor herkesi sonuç açıklanana kadar sükunete davet ediyorum” dedi.

ARADAKİ FARK 64 OY

Toplam 156 bin 463 seçmenin bulunduğu ilçede 115 bin 880 oy kullanıldı ve bu oyların 112 bin 770’i geçerli sayıldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin adayı Ali Murat Bucak yüzde 40,23, Yeniden Refah Partisi’nin adayı Hasan İzol ise yüzde 40,17 oldu.

İlçede DEM Parti’nin adayı Ali Dusak yüzde 16,19’da kaldı.

Etiketler urfa siverek