Sivas'ta son 93 yılın en sıcak 20 Ocak'ı ölçüldü

Hava sıcaklığının 14 derece olduğu Sivas, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, son 93 yılın en sıcak 20 Ocak gününü yaşadı.

Tarihi kent meydanında gençler, montsuz oturup dondurma yedi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1930 yılından günümüze kadar tuttuğu kayıklara göre, Sivas'ta 20 Ocak tarihinde en yüksek sıcaklık 9.6 olarak ölçüldü. Ancak Sivas'ta bugün hava sıcaklığı 14 dereceye çıktı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından tespit edilen bu sıcaklık, son 93 yılın rekoru oldu.

TERMOMETRELER 14 DERECEYİ GÖSTERDİ

DHA'nın haberine göre, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1930 yılından günümüze kadar tuttuğu kayıklara göre Sivas’ta 20 Ocak tarihlerinde ölçülen en düşük hava sıcaklığı 1974 yılında sıfırın altında 24 derece oldu. Tüm yılların genel ortalaması alındığında 20 Ocak tarihlerinde ölçülen ortalama en düşük sıcaklık sıfırın altında 8.5 derece olurken ortalama en yüksek sıcaklık ise 0.3 derece oldu. Sivas’ta son 93 yılda 20 Ocak tarihlerinde ölçülen en yüksek hava sıcaklığı, 9.6 derece olurken bugün termometreler 14 dereceyi gösterdi.

Sivaslılar bu mevsimde hiç bu kadar sıcak bir havayla karşılaşmadıklarını belirterek, ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını dile getirdi. Sivas’ta birçok kişinin tişörtlerle dışarı çıktığı görüldü.

Bu tarihte Sibirya soğuklarının yaşanması gereken Sivas’ta, tarihi kent meydanında gençler, montsuz oturup dondurma yedi. (HABER MERKEZİ)