Sisi, Mısır'ın en büyük cezaevinin 'Amerikan tarzında' olacağını duyurdu

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, açılışını duyurduğu cezaevi kompleksinin 'Amerikan tarzda' olacağını söyledi. Ülkedeki cezaevlerinin yaklaşık 3'te 1'i Sisi yönetimince inşa edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısır'da, ülkedeki en büyük cezaevinin açılacağı duyuruldu. Yapılan açıklamada kompleksin 'Amerikan tarzda' olacağı belirtildi.

Mısır devlet televizyonunda yayınlanan bir programa katılan Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, yeni cezaevi kompleksinin açılışına dair açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki günlerde açılışı planladıklarını söyleyen Sisi, şartların insanı olacağını vurguladı, cezaevinde hareket, nakil ve yaşam haklarına saygı gösterileceği ve kültür, sağlık gibi ihtiyaçların da karşılanacağı ifade etti. Ülke liderinin yaptığı açıklamada dikkat çeken yerlerden biri de cezaevinin 'tamamıyla Amerikan tarzda olacağı' duyurusuydu. 

 

Middle East Eye'da yer alan haber, yeni cezaevi ile birlikte Mısır'daki ana cezaevi sayısının 79'a çıkacağı, bunların 27'sinin Sisi yönetimince inşa edildiğini yazdı. (DIŞ HABERLER)