Şırnaklı kadınlar Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti

Katledilen eşi ve iki çocuğu ile tutuklu oğlu için Şanlıurfa Adliyesi önünde 'Adalet nöbetini' tutan Emine Şenyaşar'ı, Şırnaklı kadınlar, ziyaret etti. Şenyaşar'la görüşen kadınlar, "Mücadelen mücadelemizdir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 Genel seçimler öncesi AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları tarafından eşi Hacı Esvet, çocukları Celal ve Adil Şenyaşar’ın öldürülmesi ve olay sonrası yaralı oğlu Fadıl’ın tutuklanmasına karşı anne Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde başlattığı 'Adalet Nöbeti' 19’uncu gününde. Sabah saatlerinde adliye önüne gelen Şenyaşarları, Şırnak Barış Anneleri İnisiyatifi, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Aktivistleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Kadın Meclisi üyesi kadınlar ziyaret etti.

'ADALET GELENE KADAR DEVAM...'

Hafta sonu adliye binasının kapalı olmasından kaynaklı binaya yakın bir mekanda gerçekleşen ziyarette konuşan HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç, ziyareti Şırnaklı kadınlar adına gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 

Şenyaşar ailesinin “Adalet” talebinin kendi talepleri olduğunun altını çizen Tunç, “Şırnak Kadın Meclisleri adına geldik. Senin gibi çocuklarını kaybeden anneler var aramızda. Biz de maruz kaldığımız adaletsizliğe karşı ‘adalet’ arayışındayız. Adalet gelene kadar sana destek vermeye devam edeceğiz. Acını çok iyi anlıyor ve paylaşıyoruz. Senin adalet talebin bizim talebimizdir” diye konuştu. 
 
Adaletin olmadığını ifade eden anne Emine Şenyaşar d “Bize sadece zulüm ediyorlar. Zulümden başka bir şey görmedim. 19 gündür burada oturuyorum, hastanede yapılan katliamın kayıtları çıkarılana kadar oturmaya devam edeceğim. Neden kayıtlar paylaşılmıyor? Adalet sağlanana kadar elimden geldiği kadar mücadele edeceğim, beni de tutuklasınlar. İsterse öldürsünler ama adalet talebinden vazgeçmeyeceğim. Oğlum hukuksuz yere tutuklu, ne yaptı? Eğer suçluysa gelsinler hepimizi tutuklasınlar” diye konuştu.  (MA)