Şırnak ve Bingöl'de eylem yasağı

Şırnak ve Bingöl Valiliği’nin internet sitesinde yapılan duyuruya göre etkinlik yasağı kararı alındı. Şırnak'taki yasak 2 gün Bingöl'deki yasak ise 15 gün sürecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak, il genelinde yapılacak basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, kitlesel cenaze merasimi, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun temsili, gösteri vb. türdeki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçlarıyla yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler iki gün süreyle yasaklandı.

Yasak kararında, "Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi bayramlar, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklerine göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri hariç bütün etkinlikler, ‘20.10.2022 günü saat 00.01 den 21.10.2022 günü saat23.59 a kadar 2 (iki) gün süreyle yasaklanmıştır" ibaresi yer aldı.

BİNGÖL'DE 15 GÜNLÜK YASAK

Öte yandan Bingöl Valiliği ise kentte 15 gün boyunca açık alanda yapılabilecek her türlü eylemin her türlü toplantı, yürüyüş, basın açıklaması, afiş asma, stant açma gibi etkinliklerin 3 Kasım’a kadar yasaklandığını duyurdu.

Açıklamada, TSK'nin kimyasal silah kullandığı iddiaları kabul edilmeyerek şunlar kaydedildi:

"Kamu düzeni ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hususu göz önüne alındığında açık alanlarda her türlü eylem (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri, broşür dağıtma, afiş, pankart asma gibi) il ve ilçe mülki sınırlarımız içerisinde 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince 20 Ekim saat 00.01'den 3 Kasım saat 23.59'a kadar 15 gün süreyle yasaklanmıştır."

Eylem yasağına ilişkin açıklama yapan Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Muhammed Fatih Tiryaki karara tepki gösterdi.

Eylem yasağı üzerinden iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştiren Tiryaki şunları söyledi, "Böyle bir rezillik olur mu? Kendi memleketimizde kendi düşüncelerimizi özgürce ifade edemeyecek miyiz ? Eylem ve basın açıklaması yasağı mevcut yönetimin nasıl otoriterleştiğinin göstergesi. İktidarın, yöneticilerin yanlışlarını eleştiremeyecek miyiz? Sansür yasasının bir başka versiyonu da bu eylem ve basın açıklaması yasağıdır, kabul edilebilir değildir." (HABER MERKEZİ)

Etiketler şırnak yasak