Şirketler X'e verdiği reklamları askıya aldı: Elon Musk dava açacak

ABD merkezli bir medya izleme platformu IBM ve Apple gibi bir dizi şirketin reklamlarının X'te Yahudi karşıtı içerikler ile yan yana yerleştirildiğini söyledi. Bazı şirketler reklamlarını askıya aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir dizi şirketin eski adı Twitter olan sosyal medya platformu X'e verdiği reklamları askıya alma kararının ardından şirketin sahibi Elon Musk, medya izleme grubu Media Matters ve 'X'e saldıranlara' dava açacağını açıkladı.

Kendi X hesabından bugün bir açıklama yapan Musk, "Mahkemeler pazartesi günü açılır açılmaz X şirketi, Media Matters ve şirketimize yönelik bu sahtekar saldırıya iştirak edenler hakkında termonükleer bir dava açacak" ifadelerini kullandı.

IBM, DISNEY, WARNER BROS, PARAMOUNT GLOBAL...

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Media Matters for America (Medya Amerika için Önemlidir) bu hafta başında yaptığı açıklamada, IBM, Apple, Oracle ve Xfinity'nin ticari reklamlarının X'te Yahudi karşıtı içeriklerle birlikte yerleştirildiğini bildirmişti.

IBM, 16 Kasım Perşembe günü, içeriklerinin Nazi Almanyası'nın lideri Adolf Hitler ve Nazi Partisi'ni tanıtıp destekleyen içeriklerin hemen yanına yerleştirildiğinin anlaşılması üzerine X'e verdiği tüm reklamları derhal askıya aldığını açıkladı. 

Disney, Warner Bros Discovery and Comcast, Lions Gate Entertainment ve Paramount Global şirketleri de bundan bir gün sonra benzer bir karar aldı. ABD'nin Axios haber sitesi, Apple'ın da X'e verdiği reklamları askıya alacağını yazdı.

BEYAZ SARAY'DAN MUSK'A KINAMA

Elon Musk'ın kendisi de çarşamba günü X üzerinden paylaşılan ve 'Yahudi toplumunun beyaz insanlara karşı nefreti artırdığını' iddia eden bir mesaja destek vermişti.

Musk, yaptığı bir paylaşımda, "Bu hafta Media Matters for America X'teki gerçek deneyimi tamamen yanlış temsil eden bir yazı paylaştı ki bu ifade özgürlüğünün altını oyma ve reklam verenleri yanlış yönlendirme yolunda bulunulan bir diğer girişimdi" dedi.

Beyaz Saray da 17 Kasım Cuma günü bir açıklama yaparak, Musk'ın 'iğrenç bir Yahudi karşıtı komplo teorisine' olan desteğini kınadı. Açıklamada, Musk 'Yahudi karşıtı ve ırkçı nefreti teşvik etmek' ile suçlandı. (DIŞ HABERLER)