Şirketler de döviz korumalı TL hesabı açabilecek

Döviz ve altın hesaplarının TL mevduatına dönüşüm esaslarında değişikliğe gidildi. Düzenlemeyle, ilk etapta kapsam dışı bırakılan şirketlere de döviz korumalı TL hesabı açma hakkı sağlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası (MB) tarafından döviz hesaplarının Türk Lirası (TL) mevduata dönüşüm esaslarında değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre döviz ve altın hesaplarının Türk Lirası mevduatına dönüşüm esaslarında yapılan değişiklikle, gerçek ve tüzel kişiler de döviz ve altın hesabını TL mevduata dönüştürebilecek. Gerçek kişiler 3, 6 ve 12 ay vadeli, tüzel kişiler ise 6 veya 12 ay vadeli TL mevduat hesabı açabilecek.

Hesap sahibinin talep etmesi halinde dolar, euro ve sterlin cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri ile işlenmiş ve hurda altın karşılığı altın hesabı bakiyeleri, dönüşüm kuru üzerinden TL'ye çevrilebilecek.

MERKEZ BANKASI'NDAN DESTEK AÇIKLAMASI

Tebliğ hükümlerini Merkez Bankası Başkanı yürütecek.

Öte yandan Merkez Bankası'ndan "Yurt içi yerleşik tüzel kişilerin döviz ve altın cinsinden mevduat ve katılım fonlarının hesap sahibinin talebi üzerine Türk lirası vadeli hesaplara dönüşmesi halinde mevduat ve katılma hesabı sahiplerine destek sağlanmasına karar vermiştir" açıklaması yaptı.

Tebliğde, Bankalar ve Merkez Bankasınca belirlenen mali kuruluşların uygulamadan yararlanamayacağı ifade edildi. (EKONOMİ SERVİSİ)