Sırbistan düşen Ukrayna uçağında 'tehlikeli madde' olmadığını savunuyor

Sırbistan lideri Vučić, Yunanistan'ın Kavala kentinde düşen Ukraynalı şirkete ait kargo uçağının "tehlikeli madde" taşımadığını söyledi, Bangladeş'e giden uçakta "aydınlatma mayını" olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sırbistan'dan Bangladeş'e giden Ukraynalı şirkete ait uçağın Yunanistan'da düşmesi ve 8 mürettebatın hayatını kaybetmesiyle ilgili tartışmalar sürüyor. Yunanistan hükümetinin uçakta mühimmat taşınması gerekçesiyle ek bilgi istediği Sırbistan'dan konuyla ilgili açıklama geldi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić başkent Belgrad'da düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan'ın Kavala kentinde tarlaya düşen Antonov An-12 kargo uçağının "tehlikeli madde" taşımadığını söyledi.

Vučić, "Maalesef trajik bir kazaydı ama uçakta tehlikeli madde yoktu. Tatbikat ve aydınlatma mayınları vardı" dedi. Vučić, söz konusu sevkiyatta Rusya ve Belarus'a dönük yaptırım kararları nedeniyle Ukraynalı şirkete ait dört motorlu büyük uçağın tercih edildiğini savundu. 

YUNANİSTAN BASINI: KAZADA SIR PERDESİ 

Yunanistan basını ise düşen uçakla ilgili soru işaretlerinin halen aydınlatılmadığına dikkat çekti.

Kathimerini gazetesi, uçak kazasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve uzmanların "kazanın arkasındaki gizemi çözmek için cevaplar aradığını" vurguladı. Haberde, Sırbistan'dan Bangladeş'e resmi silah satışlarının 50 yıllık bir uçakla taşındığı, uçağın ait olduğu şirketin ise Kiev merkezli olmasına rağmen Ukrayna dışında faaliyet gösterdiği ve Atina'nın söz konusu kargo uçağının ne taşıdığına ilişkin tam bilgiye sahip olmadığı bilgilerine yer verdi.

Kaza nedeniyle ilgili belirsizliğin devam ettiği ifade edilen haberde, uçağın yaklaşık 10 ülkeyi kapsayan rotasına ilişkin bilgiler de paylaşıldı. Buna göre, kargo uçağının Türkiye, İsrail ve Ürdün hava sahası üzerinden Bangladeş'e varmayı planladığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)