Sipan Caddesi'nin adı Abdülkadir Aksu yapıldı

Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar'da bulunan Sipan Caddesi'nin ismini AK Partili eski bakan Abdülkadir Aksu’nun ismiyle değiştirdi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesinde bulunan Sipan Caddesi'nin ismini eski bakan ve milletvekili, aynı zamanda Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Aksu'nun ismiyle değiştirdi. 4 Nisan'da Büyükşehir Meclisi'nde konu ile ilgili yapılan görüşmede, Sipan Caddesi isminin, Abdülkadir Aksu Caddesi olarak değiştirilmesine karar verildi. İsim değişikliği, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. 
 
Kararın ardından "Sipan Caddesi" yazılı tabelanın önümüzdeki günlerde değiştirilmesi bekleniyor.

'DİYARBAKIR HALKINA SAYGISIZLIK'

Görevden alınan HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Şaban Karakaş, kararı “Diyarbakır halkına saygısızlık” diye nitelendirdi. İsim değişikliği kararı alanların hiçbirinin Diyarbakırlı olmadığını ve dışarıdan ithal edilen memurlar olduğunu ifade eden Karakaş, "Halkın yüzde 67 oy verdiği belediyenin aldığı kararı hiçe sayarak, Diyarbakır halkına iki taş üst üste koymayan Abdulkadir Aksu'nun ismini vermeleri, Diyarbakır halkının diline, kültürüne ve Kürt halkının varlığına büyük bir saygısızlıktır. Kürt halkının dilini, kültürünü, varlığını kendilerince yok etmeye ve asimile etmeye çalışıyorlar. Bunu yıllardır yapıyorlar. Biz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, halkın asıl seçilmiş iradesi olarak, 4 atanmış ithal memurun vermiş olduğu kararı tanımıyoruz. ‘Sipan ismini Diyarbakır halkının hafızasından silemeyeceksiniz’ diyoruz . O caddenin ismi hep Sipan kalacaktır, en yakın zamanda bu halk, ilk yapılacak seçimde siz atanmış memurları evinize gönderecek ve bizler seçilmiş halkın iradesi olarak, o caddeye kendi elimizle Sipan tabelasını dikeceğiz" diye konuştu. (MA)