Sinovac aşısına ilk onay Endonezya'da çıktı: 'Yüzde 65.3 koruma sağladı'

Türkiye'nin de kullanmaya hazırlandığı Çin menşeli korona virüsü aşışı CoronaVac'a dünyada ilk onay Endonezya'da çıktı. Endonezya Gıda ve İlaç Ajansı, aşının Endonezya'da yapılan Faz-3 denemelerinde yüzde 65.3 oranında koruma sağladığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Endonezya Gıda ve İlaç Ajansı (BPOM )Türkiye'nin de kullanmaya hazırlandığı Çin menşeli CoronaVac aşısına acil kullanım onayı verdi. Endonezya bu kararla, CoronaVac'ı onaylayan ilk ülke oldu.

BPOM Başkanı Penny K. Lukito, Çin firması Sinovac'ın geliştirdiği aşının Endonezya'daki Faz-3 denemelerinin ara dönem sonuçlarına göre yüzde 65.3 oranında koruma sağladığını söyledi.

Endonezya, Sinovac'la yaptığı anlaşma kapsamında 125.5 milyon doz aşı alacak. Bu aşıların 3 milyon dozu ülkeye teslim edilmiş durumda. Ülkede önce, gençler ve yetişkinler aşılanacak. Öte yandan, Endonezya'nın AstraZeneca'dan sipariş ettiği aşıların yılın ikinci çeyreğinde, Pfizer'den garantilediği aşıların ise üçüncü çeyrekte teslim edilmesi bekleniyor.

CoronaVac aşısının Türkiye ve Endonezya'daki denemelerine 18-59 yaş arası gönüllüler katılmıştı. Brezilya'daki denemelere ise 60 yaş üzeri gönüllüler de katılmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşının Türkiye'deki Faz-3 denemelerinin ara sonuçlarına göre yüzde 91.25 oranında koruma sağladığını açıklamıştı. Brezilya'dan geçtiğimiz hafta yapılan açıklamadaysa, CoronaVac'ın ülkedeki Faz-3 denemelerinde yüzde 78 oranında koruma sağladığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)