Erdem Tepegöz'ün yeni filmi Moskova Film Festivali'nde Ana Yarışma'da

"Gölgeler İçinde", Dünya prömiyerini Moskova'da yapacak. Film Ana Yarışma'da yarışacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İlk filmi "Zerre"yle ulusal ve uluslararası festivallerden birçok ödül kazanan Erdem Tepegöz’ün yeni filmi "Gölgeler İçinde", dünyanın önemli film festivallerinden 42. Moskova Uluslararası Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümüne davet edildi. Tepegöz’ün yazıp yönettiği ikinci uzun metraj filmi, Dünya prömiyerini 42. Moskova Uluslararası Film Festivali’nde 1-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirecek ve Kim Ki-Duk, Valeriy Todorovskiy gibi yönetmenlerin filmlerinin yer aldığı ana bölümde yarışacak.

Distopik bir dünyaya kuşkucu bir bakış atan bilim kurgu türündeki film, ilkel bir teknolojiyle yönetilen fabrika bölgesinde işçilerden birinin sistemi sorgulamasıyla değişmeye başlayan hayatlarına odaklanıyor. Türkiye prömiyerini Moskova’dan hemen sonra 57. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Ulusal Yarışma bölümünde yapacak filmin başrolünde Numan Acar yer alıyor. Acar’a filmde Vedat Erincin, Ahmet Melih Yılmaz, Emrullah Çakay, Muharrem Bayrak, Selin Kavak gibi oyuncular eşlik ediyor.

Yapımcılığını Contact Film Works’un, ortak yapımcılığını ise TRT’nin üstlendiği "Gölgeler İçinde"nin çekimleri Gürcistan’da bir maden kasabasında gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve birçok farklı ülkeden ekibin bir arada çalıştığı filmin görüntü yönetmenliğini Hayk Kirakosyan üstlenirken, Greg Dombrowski de film müziklerine imza attı. (HABER MERKEZİ)