IMAX CEO'su Tenet'in gişe sonuçlarını değerlendirdi

IMAX Ceo'su Tenet'i değerlendirdi: Gişe rakamlarının sonuçları iyi mi kötü mü?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgının nedeniyle sinemaların kapatılmasının ardından vizyona giren ilk film Christopher Nolan imzalı Tenet oldu. IMAX CEO'su Richard Gelfond Tenet'in gişe sonuçlarını değerlendirerek, sonuçlardan bahsetti.

Beyazperde'nin aktardığına göre, Hem Warner Bros hem de Christopher Nolan, IMAX salonlarına göre tasarlanan Tenet filminin kesin olarak bir streaming platformunda gösterilmesine karşı çıkmıştı. Yönetmene ve stüdyoya göre filmin küçük ekrandan izlenmesi tüm etkisini yitirmesine neden olacaktı. Bu durumda yaklaşık dört kez ertelemeye maruz kalsa da film, Ağustos ayının sonunda vizyona girdi. Amerika'da ise Eylül ayında izleyici karşısına çıktı. Dünya çapında iyi denilebilecek sonuçlar elde etse de, Amerika'daki ilk günlerinde 6.7 milyon dolar gibi Indie filmlerin dahi kolaylıkla elde edebileceği bir sonuca ulaştı.

'ÇİN, SİNEMALARIN İYİLEŞMESİ İÇİN BİR MODEL OLABİLİR'

IMAX CEO'su Richard Gelfond, Tenet'in gişe rakamlarına ilişkin, "Amerika'da daha zayıf sonuçlar elde edildi ve bu tahmin edilebilir bir durumdu. Çünkü sinemalar daha yeni yeni açılıyordu. Planda dünyanın açılması ve diğer filmlerin Tenet'i takip etmesi vardı. Dünyanın geri kalanında bu iyi bir şekilde işledi. Amerika'da yeterince farkındalık yoktu. Böylece Tenet, açılışını daha yavaş yaptı, umuyorum ki film ileri doğru gidecektir" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Türkiye'de de yakın zamanda vizyona girecek olan "Sekiz Yüz" filmi, Çin'de IMAX olarak gösterime sunuldu. Film, Çin'deki açılış haftasında 115 milyon dolar gişeye imza attı. Gelfond, Çin'in tüm dünyadaki sinemaların iyileşmesi için bir model olabileceğini söylüyor.