Adana Altın Koza Film Festivali gösterimlere başladı

Altın Koza Film Festivali başladı. Festival 14 ile 20 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 27. Adana Altın Koza Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj ve Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması filmlerinin online ve fiziki olarak gösterimleri başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatro Salonu'nda senaryo ve yönetmenliğini Anıl Gelberi'nin yaptığı "Plaza" filmi, festival kapsamında izleyicilerle buluştu.

Festival Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Timuçin, yaptığı açıklamada festivalin salgın önlemleri çerçevesinde konuk kabul etmeden gerçekleştirileceğini aktararak,  sadece "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması" ve "Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması"nın gerçekleştirileceğini, etkinlikteki yarışma filmlerinin ise online olarak izleyicilerle buluşacağını belirtti. Adana'da Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ile Amfi Tiyatro'da salgın kriterleri dikkate alınarak önceki yıllarda festivalde ödül almış filmlerin izleyicilerle buluşturulacağını ifade eden Timuçin, seyircilere, Seyhan Nehri üzerinde, sosyal mesafe kriterlerine uygun şekilde gondollarda 20 Eylül'e kadar film gösterimi yapılacağını söyledi.

Salgın nedeniyle konuk kabul etmedikleri festivalin jüri üyelerinin de kente gelmediğini ve İstanbul'da sinema salonunda filmleri izlediğini belirten Timuçin, etkinliğin son günü olan 20 Eylül'de, ödül alanlar ve verenlerin buluşacağı, konuksuz bir tören yapılacağını ifade etti.

Açılış töreni bu akşam yapılacak olan festivalde Yaşam Boyu Onur Ödülleri, Nur Sürer ve Rutkay Aziz’e; Orhan Kemal Emek Ödülü ise Orhan Oğuz’a verilecek. (AA)