EurasiaDoc Amed Belgesel Film Senaryo Atölyesi başvuruları başladı

Belgesel Film Senaryo Atölyesi’nin başvuruları açıldı. Atölyeye katılım ücretsiz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen ve yapımcı Samuel Aubin tarafından yürütülen, bu sene ikincisi düzenlenecek olan EurasiaDoc Amed Belgesel Film Senaryo Atölyesi’nin başvuruları başladı. Katılımcılar, ilki geçen yıl Diyarbakır'da gerçekleşen atölyeye uzun metraj yaratıcı belgesel projeleri ile başvurabilecek.

Atölye, başvurular arasından seçilecek olan 6 projenin yönetmenlerinin katılımıyla, Fransızca-İngilizce/Türkçe-Kürtçe tercüman eşliğinde yapılacak. Salgın hastalık koşulları nedeniyle, birer haftalık iki buluşma şeklinde gerçekleştirilecek olan atölyenin birinci bölümü 31 Ağustos - 4 Eylül tarihlerinde online olarak yapılacak. Atölyenin ikinci bölümü ise salgın koşullarına bağlı olarak 5 – 9 Ekim tarihlerinde online ya da Diyarbakır’da bir araya gelinerek gerçekleştirilecek. Atölyede geliştirilen projelerden üçü, Kasım ayında yapılması planlanan Eurasiadoc Ortak Yapım Buluşması’na katılabilecek.

Belgesel ile ilgilenen kişilere, film yapım sürecine profesyonel bir bakış açısıyla yaklaşmaları ve kişisel olarak sanatsal eğilimlerini güçlendirmeleri konusunda destek vermeyi ve uluslararası iş birliğinin artmasına katkıda bulunmayı hedefleyen EurasiaDoc Belgesel Film Atölyesi; film projelerinin eleştirel analizinin yapılması, finansman olanaklarının araştırılması, sinema destek fonlarına, yapımcı ve televizyon yayıncılarının katıldığı ortak yapım buluşmalarına yapılacak başvurularda sunulacak ''belgesel film dosyasının” oluşturulmasını amaçlıyor.

Filmamed Belgesel Film Festivali bünyesinde, CinAmed Film Kolektifi, Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği ve DocMonde işbirliği ile yapılan Eurasiadoc Amed Belgesel Film Senaryo Atölyesi bu yıl Kültür İçin Alan tarafından sağlanan finansal destekle gerçekleştirilecek.

Atölyenin programı şöyle;

Eurasiadoc Amed Belgesel Film Senaryo Atölyesi, katılımcıların kişisel projelerinin analiz edileceği, hem birebir hem de kolektif oturumların yapılacağı bir sisteme dayalıdır.

Katılımcılar, toplam on gün boyunca eğitmen eşliğinde film izlemelerini de içeren çeşitli egzersizler üzerine yoğunlaşarak senaryolarını geliştirecek.

Atölyenin sonunda ‘pitching’ ve ortak yapım buluşmalarına hazırlık amaçlı olarak misafir yapımcıların olduğu bir ortamda proje sunum alıştırmaları yapılacak.

Eğitmen Samuel Aubin rehberliğinde her bir belgesel filmin senaryo yazımı tamamlanacak ve proje dosyaları oluşturulacak.

Başvuru için gerekli şartlar ve belgelere buradan ulaşılabilir.

.