'Büyük İstanbul Depresyonu' Bosna’da yarışacak

"Büyük İstanbul Depresyonu", Saraybosna'da: Festival 14-21 Ağustos’ta.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadir Has Üniversitesi, Film ve Drama yüksek lisans programı öğrencisi Zeynep Dilan Süren’in yazıp yönettiği, Nazlı Bulum’un yapımcılığını üstlendiği kısa film "Büyük İstanbul Depresyonu", uluslararası açılışını Saraybosna Film Festivali, Öğrenci Filmleri Yarışması kapsamında yapacak. Festival 14-21 Ağustos’ta düzenlenecek.

BAU Sinema-TV lisans bitirme projesi olarak yazılan senaryo, ardından profesyonel ekiple buluştu. Kadir Has Üniversitesi’nin de destek verdiği filmin oyuncu kadrosunda Nazlı Bulum, Kübra Balcan ve Şebnem Hassanisoughi yer alıyor.

Dünya prömiyerini 39. İstanbul Film Festivali, Ulusal Kısa Film Yarışması’nda gerçekleştiren filmin yönetmen yardımcılığını Merve Toz; görüntü yönetmenliğini Türkiye’nin ilk kadın görüntü yönetmeni unvanının da sahibi Deniz Eyüboğlu üstlenirken ekibin büyük çoğunluğu kadınlardan oluşuyor.

Film büyük oranda, başarıyla tamamlanan kitlesel fonlama kampanyası ve sponsorluk desteği sayesinde gerçekleşirken, kampanyanın duyurusuyla özellikle sosyal medyada büyük ilgi gören proje Eskişehir Film Festivali ve İzmir Fuar’ının yapım destek ödüllerine değer görüldü. Filmin ortak yapımcıları arasında Alican Yücesoy ve destekleyici yapımcıları arasında Bartu Küçükçağlayan da var.