Saraybosna Film Festivali'nde Türkiye yapımı 4 film

Saraybosna Film Festivali, 14 Ağustos'ta başlayacak. Festivalde bu sene farklı kategorilerde 4 Türkiye yapımı izleyicilerle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 14-21 Ağustos'ta düzenlenecek Saraybosna Film Festivali'nde (SFF) dünya prömiyerini yapacak olan yönetmen Fatih Özcan'ın yönettiği 2020 yapımı Mavzer, festivalin ana kategorisinde de yarışacak.

Belgesel kategorisinde Eytan İpeker yönetmenliğinde çekilen ortak yapım Yarışmacı (The Pageant), kısa film kategorisinde Irmak Karasu'nun yönettiği Mamaville ile öğrenci filmi kategorisinde Zeynep Dilan Süren yönetmenliğinde çekilen ortak yapım İstanbul Depresyonu da bu yılki festivalde yarışacak.

FESTİVALDE 49 FİLM GÖSTERİLECEK

Festivalde, Türkiye'nin yanı sıra bölge ve Avrupa ülkelerinden 49 filmin gösterimi yapılacak.

Bosna Hersek'teki savaşın (1992-1995) izlerini silmek ve başkent Saraybosna'yı yeniden kültür ve sanatın merkezi haline getirmek için başlayan Saraybosna Film Festivali, çeyrek asırlık tarihi boyunca dünyaca tanınmış birçok ismi ağırladı.

Festivale bugüne kadar Robert de Niro'dan Angelina Jolie'ye, Brad Pitt'ten Orlando Bloom'a, Daniel Craig'den John Malkovich'e, Morgan Freeman'dan Nuri Bilge Ceylan'a kadar dünyaca bilinen çok sayıda isim katıldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)