Disney'in vizyon takvimi yeniden güncellendi

Disney, vizyon tarihlerini güncelledi: Mulan, Avatar gibi birçok yapım ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Disney, korona virüsü nedeniyle vizyon takvimini yeniden güncelledi. Değişen tarihler arasında Mulan'dan The French Dispatch'e, hatta Avatar'a kadar birçok yapım yer alıyor.

BBC News'un aktardığına göre, Mulan'ın sinemada yaz sonunda bir toparlanmaya yol açabileceği umulsa da film süresiz şekilde ertelendi. Mulan'ın yanında, Avatar devam filmi Aralık 2022'ye ve yeni Yıldız Savaşları filmi ise Aralık 2023'e ertelendi.

Disney'in yeni takvimine göre filmler ve vizyon tarihleri:

The Empty Man - 4 Aralık 2020

The Personal History of David Copperfield - 28 Ağustos 2020

Mulan - Belirsiz

Death on The Nile - 23 Ekim 2020

The French Dispatch - Belirsiz

The Last Duel - 15 Ekim 2021

Antlers - 19 Şubat 2021

Avatar 2 - 16 Aralık 2022

Perşembe günü, AMC ve Cineworld sinema zincirleri ABD çıkışları için yeniden açılma tarihini Temmuz ayının sonundan en az Ağustos ortasına kadar geri itti. ABD'nin en büyük iki pazarı olan New York ve Los Angeles'ın da sinemaları yeniden açmak için somut planları yok.

Disney sözcüsü, "Bu küresel sağlık krizi sırasında filmlerin nasıl piyasaya sürüldüğü konusunda hiçbir şeyin değiştirilemez olmadığı anlaşıldı. Bu, bugün, bu filmi dünyadaki izleyicilere en etkili şekilde nasıl getirebileceğimizi değerlendirirken Mulan için yayın planlarımızı duraklatmak anlamına geliyor" ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)