'Hayaletler', Venedik Film Festivali’nde

"Hayaletler”, Venedik Film Festivali'nde gösterilecek: Geleceğin Aslanı Ödülü için yarışacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ödüllü kısa filmleriyle tanınan Azra Deniz Okyay’ın yazıp yönettiği ilk uzun metraj filmi “Hayaletler”, dünya prömiyerini 2-12 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek 77. Venedik Film Festivali’nde yapacak. Yapımcılığını Dilek Aydın’ın üstlendiği film, festivalin Uluslararası Eleştirmenler Haftası bölümünde Geleceğin Aslanı Ödülü için yarışacak.

Görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer, kurgusunu Ayris Alptekin yaptığı filmin kadrosunda Nalan Kuruçim, Dilayda Güneş, Beril Kayar, Emrah Özdemir gibi isimler yer alıyor.

2017’de Selanik Film Festivali’nin Crossroads platformunda En İyi Senaryo Ödülü ve Jüri Ödülü’nün ikisini birden kazanan “Hayaletler”, bu yıl da İstanbul Film Festivali’nde Köprüde Buluşmalar’a seçilerek, Katar merkezli Doha Film Enstitüsü’nün ilk ya da ikinci film projelerine verdiği destek programında post prodüksiyon fonunun sahibi oldu.

Hiphop dansçısı olmak isteyen Didem, belediyede temizlik görevlisi olarak çalışan İffet, kentsel dönüşümün fırsatçısı Raşit ve mahallenin çocuklarına gönüllü film dersleri veren Ela’nın birbirine geçen hikâyeleri üzerinden anlatılan “Hayaletler”in Türkiye vizyon tarihi önümüzdeki aylarda belli olacak. (HABER MERKEZİ)