'Tenet' süresiz olarak ertelendi

"Tenet" için beklenen haber geldi: Filmin vizyon tarihi süresiz olarak ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Warner Bros., “Tenet”i vizyon takviminden çıkardı. Böylece sinema salonlarının Christopher Nolan’ın bilim-kurgu filmiyle beraber yeniden açılmayı umdukları bir dönemde sinema endüstrisi de büyük bir darbe almış oldu.

Variety'nin aktardığına göre, Tenet başlangıçta vizyon tarihini 17 Temmuz olarak belirledi. Ardından Warner Bros., Nolan’ın da ısrarıyla Tenet’in vizyon tarihinde bir değişiklik yapmamış, film uzun süre 17 Temmuz’daki vizyon tarihini korumuştu. Ancak salgının seyri nedeniyle birçok sinema salonunun bu tarihte açılmayacağı anlaşılınca film ilk önce 31 Temmuz’a, kısa süre sonra da  12 Ağustos’a ertelendi.

Warner Bros'un genel başkanı Toby Emmerich yaptığı açıklamada, "Christopher Nolan'ın tamamen orijinal ve akıllara durgunluk veren özelliği Tenet için yeni bir vizyon tarihi paylaşacağız. Tenet'e geleneksel bir planlamayla yaklaşmamız mümkün değil. Yaklaşan pazarlama ve dağıtım planlarımız bunu yansıtacaktır. Bu süreçte hedeflerimiz, filmlerimiz için en yüksek başarı oranlarını sağlamak ve güvenli bir şekilde yeniden açılabilecekleri anda tiyatro ortaklarımızı yeni içerikle desteklemeye hazır olmak" ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)