Netflix ‘Black Lives Matter’ koleksiyonu başlattı

Netflix “Black Lives Matter” başlıklı bir koleksiyon hazırladı. Koleksiyonda 45’i aşkın yapım yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dijital dizi film platformu Netflix, “Black Lives Matter” hareketine özel olarak bir içerik koleksiyonu oluşturdu. Kullanıcılara sunulan koleksiyonda 45’ten fazla yapım bulunuyor.

ABD’de George Floyd’un öldürmesinin ardından ırkçılık karşıtı tepkiler artmış, 'Black Lives Matter' toplumsal hareketi ülkenin gündemine oturmuştu. Bu olayların gerçekleştiği sırada Netflix, "Sessiz olmak, suça ortak olmaktır. 'Siyahların Yaşamları Değerlidir' (Black Lives Matter). Platformumuzda Afro-Amerikan üyelerimize, çalışanlarımıza, içerik üreticilerimize karşı bir göreve sahibiz" şeklinde bir tweet atarak bu harekete olan desteğini göstermişti.

Netflix şimdi de siyahların hayatlarına odaklanan, izlenmesi gereken yapımları ön plana çıkartmak için 'Black Lives Matter' içerik koleksiyonunu abonelerine sundu. Koleksiyonda bulunan içerikler, ırk adaletsizliğini ve Afro-Amerikan vatandaşların yaşadıklarını izleyicilere aktaracak.

Koleksiyonda, Pose, When They See Us, Orange Is the New Black, Seven Seconds, Dear White People, Self Made: Inspired by the Life of Madam C.J. Walker gibi dizilere yer verilirken, Ava DuVernay’ın belgeseli, Spike Lee’nin “Da 5 Bloods” ve Barry Jenkins'in Oscar ödüllü “Moonlight” filmi de izleyicilere sunuldu.

Yeni koleksiyonuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Netflix, “’Siyahların Yaşamı Değerlidir’ dediğimizde ‘siyah hikâye anlatıcılığı da önemlidir’ diyoruz. Gerçek, sistemik değişime olan bağlılığımızın zaman alacağının farkında olarak, Siyah deneyimi ile ilgili güçlü ve karmaşık anlatıları vurgulayarak başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Netflix’teki Black Lives Matter seçkisine buradan ulaşılabilir. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)