Neredesin Firuze tekrar gösterime girecek

Ezel Akay, Senaryo Sohbetleri’nin konuğu oldu: Neredesin Firuze yeniden gösterime girecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 4. DenizBank İlk Senaryo İlk Film Yarışması organizasyonunda düzenlenen 'Senaryo Sohbetleri'nin konuğu, 'Yönetmen Gözüyle Senaryo' konulu bölümle Ezel Akay oldu. Akay, sohbet sırasında 2004 yapımı Neredesin Firuze filminin yeniden gösterime gireceğini belirtti.

‘TÜRK SİNEMASI YARATICILIKTAN İLHAM ALMAYAN BİR SİNEMA’

Bağımsız sinemaya ve popüler sinemaya dair görüşlerini anlatan Akay, “Sanat filmi de gişe filmi de birbirinden beslenmeli ve birbirlerine ihtiyaç duymalı” ifadesini kullandı. Bağımsız sinemacıların çok daha yaratıcı olduğunu söyleyen Akay, buna rağmen ülke sineması olarak henüz istenilen seviyede olunmadığını söyledi. “Türk Sineması şu an için yaratıcılıktan ilham almayan bir sinema ve bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bağımsız diye tabir ettiğimiz filmlere de baktığımız zaman çoğunun yaratıcılıktan uzak olduğunu görüyoruz. Yapılan işlerin arasında çığır açan çok az iş var. Buradaki yaratıcılık az olduğu için de popüler filmler buradan beslenemiyor ve aynı konuları tekrar ediyorlar. Ülke olarak bunu aşmak için de ciddi bir yaratıcı dalgaya ihtiyacımız var” dedi.

Akay, sohbet sırasında Neredesin Firuze filminin 16 yıl aradan sonra bu yıl, sinema salonları açıldıktan sonra ilk gösterime girecek filmlerden biri olacağını belirtti.

‘HİKAYEYİ İLK CEM YILMAZ’A GÖSTERDİM’

Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü filmiyle ilgili sorulan soruda “İlk Cem Yılmaz’a gösterdim bu hikayeyi. 'Hem Hacivat'ı hem Karagöz’ü sen oynarsın' dedim. O da bu fikri çok ilginç buldu. Ama vakitlerimiz uymadı. Sonra Hacivat rolünü Haluk Bilginer’e, Karagöz rolünü Ata Demirer’e önerdim. Hoşlarına gitti ama yine aradan vakit geçti, takvimler uymadı. Ben de Beyazıt Öztürk’e gittim. Sonra da Haluk Bilginer’e 'Rolleri değiştirelim, sen Karagöz’ü oyna' dedim. Daha önce hiç böyle bir rol oynamadığı için çok heyecanlanmıştı. Böylece Karagöz rolü Haluk Bilginer’e, Hacivat rolü de Beyazıt Öztürk’e gitmiş oldu” ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)